Hopp til innhold

All aktivitet

Denne strømmen oppdateres automatisk     

 1. Siste time
 2. Hadde jeg vært i dine sko så hadde jeg dratt samme konklusjonen som deg - og heller fiska et anna sted.
 3. I går
 4. Hm.. Må nok en tur i tenkeboksen.. Andre som har meninger om 3 D snørene ?
 5. Var sist helg en tur i fjorden og kastet etter sjøørreten, sammen med mange andre fiskere. Først etter avsluttet fiske ble jeg obs på et skilt som står i fjæra på en av de kjente fiskeplassene. Skiltet forteller om den omfattende rotenonbehandlingen som elevene (og bekkene) i området har vært gjennom siste år. Skiltet ber også sportsfiskerne om å ta hensyn til en sårbar bestand av sjøørret, som alle kan forstå etter behandlingen, og ber om at fiskerne lar være å fiske på bestanden av stor sjøørret - og hvis man likevel gjør dette og fanger, bør man sette ut fisken igjen. Skiltet ga meg en litt ekkel følelse og gjorde at jeg måtte gå noen runder med meg selv. Er det så viktig å jakte de store trofefiskene for så å sette de ut igjen? Kan man ikke heller la være å fiske på denne sårbare bestanden, slik at den kan få reetablert seg uforstyrret? Jeg vet hva jeg har landet på, og jeg kommer ikke til å fiske mer der de kommende årene. Oppfordrer andre fiskere til å gjøre det samme. Det handler om å ta ansvar.
 6. For egen del bruker jeg begge deler, men det blir mest 10 fot til og med s3 spiss. Det gir meg lett og enkel kasting der det er trangt. Ex Scandi body s1/s3 med 15 fots s7 blir gjerne dypdykkutstyret. En slik tip veier mer enn 10 fot og egner seg ikke til kast over hodet/overhåndskast. Jeg har ikke body’er i ulike vekter, unntatt i flyt. Ellers går også tip’er fra andre merker, litt etter hva man ønsker av riggen.
 7. Takk for tilbakemeldingen. Jeg har en Sage 14 fot, TCX, 9er stang og bruker PTklumper som veier 36/37 gram på ca 12 m. Synes disse er ok både til spey og overhodekast. Ser at spissene til Riolinene er 10 og 15 fot lange. Hva bør jeg ev. velge ?
 8. Har veldig mye PT i kufferten, men jeg ble aldri den store 3D-kjøperen. Noen få ble det, de bare ligger der fordi jeg syns ikke de er gode å kaste med. Prøvekjøpte LTS short speedline, disse liker jeg å fiske med og har etter hvert flere liner i ulike vekter til forskjellige stenger. Men ingen liner jeg hadde kaster som disse: http://bergenaktiv.no/shop/rio-scandi-body-fi/ De er veldige fleksible og det er fx gjort i en fei å skifte tip hvis smeltingen øker på. Fisker vel 60-70-80% av tiden med ulike slike liner nå. Andre gjør noe av det samme, men sverger til andre merker som benytter samme prinsippet.
 9. Siste uke
 10. Sparker litt liv i denne tråden, siste innlegg skrevet i 2010.. : Er det noen som synes dette er noe å bruke penger på, vurderer å kjøpe en F/H/synk 2 til bruk i middels stor elv, eks. Gaula sent i juli ?? Har tidligere brukt en F/synk 1...
 11. Har både Nextcast WA og SF i ulike variantar. Zone har eg ikkje prøvd, men Nextcast sine liner er det beste eg har prøvd til alle spey-variantar. Fra 35 til 45 fot.
 12. Asbj.R.

  Kultstang

  Jeg sa ikke at lillemor var tung, men at den var tung å fiske med gjennom en hel dag.
 13. Har du ikke nok dingser og fortsatt ledig plass på hylla? Handlet noe "Hand Made from USA". I siste forsendelse var det bla. en "mappe" for 4 stk firedelte stenger. Kjekt å ha!
 14. Påsan

  Kultstang

  Hørgård konkurranse D og ED var tunge. Lillemor? 130 gram?
 15. Et glitrende eksempel på feilkroking må vel være da jeg kroket en bever på Støren med tohåndsen. Kroken satt i pelsen og ikke i kjeften. Var ikke så lysten på å praktisere C&R på en småsur bever, men heldigvis så klarte jeg å røske løs tubekroken, og alle var happy Ellers så har jeg en litt snevrere def. av "feilkroking", da jeg mener det omfatter all kroking, unntatt når flua sitter inne i kjeften på laksen.
 16. Må bare bekrefte dette umiddelbart, Lars. Særlig i «drøftelsene» rundt flue og makk hvor sistnevnte til tider svelges. (Skulle forstått det hvis saken var cr).
 17. Så det er noen som mener at det er feilkroking hvis flua er inne i munnen på fisken ?? jævla spesielt ! ikke rart laksefiskere blir sett på som idioter Er svært enig i setningen din til slut over hva du definerer. Selv om jeg har opplevd laks som kliner til tørrflue med halen bevist og har satt seg fast. Helt teoretisk er jo det en kroking lik en i munnen siden det alle laksefiskere prøver å oppnå er å provosere laksen til hugg
 18. Fortsetter med flere manglende forståelser i dette sjabre året. Ikke minst i elver med et visst motsetningsforhold mellom de ulike redskapstyper er krangelen om feilkroking høylydt. Men ingen sier hva feilkroking er, det er liksom noe underforstått. Jeg mener fx at hvis fisken suger kroken slik at den går ut mellom gjellebladene, kan man ikke kalle dette feilkroking. Likeså hvis kroken fester i svelget. Eller at laksen slår etter flua og den fester på utsiden av munnviken. Jeg mener at feilkroking skjer når kroken fester seg i skinn, finner og fiskekjøtt i området bak gjellelokkene og til sporden. Hva sier gentlemennene?
 19. Jag tycker inte det blir så mycket över
 20. Asbj.R.

  Kultstang

  Smaken er som baken, heter det - den lukter verre hos andre enn hos deg selv. ;) Jeg tenker at alle gjerne ville at nettopp sin stang er kultstang nr 1. Det vil alltid være individuelle preferanser som bestemmer hva man liker eller ikke. I min nære fiskekompiskrets har vi felles (enhands) erfaringer gjennom drøyt 4 tiår. Fortsatt snakker vi om de fantastiske splitcane stengene som Sharp Scottie, Hørgård Lillemor eller "billigstanga" Golden Fly. Alle disse var tunge å fiske med gjennom en hel dag, men ingen andre (moderne) stenger kroker fisk like bra som splitcane gjorde. For min egen del blir jo, til enhver tid, den sist innkjøpte stanga min favorittstang (oppdateres med ujevne mellomrom). Om jeg utvider horisonten en smule, må jeg likevel si at G. Loomis GLX Distance (todelt #8) er den råeste kastemaskinen jeg har pr dato, selv om den er noen år gammel. Bare synd at den også blir litt tung for aldrende skuldre gjennom en hel dags fiske. Denne stanga ble vel i sin tid utviklet etter spesifikasjoner/ønsker fra norske (eller var det skandinaviske) fluefiskere/kastere. Det burde jo borge for en viss "kultstatus".
 21. Mens vi venter på laksefiskets fall, får vi henge i å fiske - i hvert fall denne sesongen. https://www.nrk.no/finnmark/tror-fjorarets-_laksekrise_-kan-gi-en-god-sesong-i-ar-1.14557021
 22. Benytter korte stenger i #3-5 . 7`9" - 8`6". # 6, 9`. Overhåndskast, selv om jeg prøver rullekast uten stort hell. Nøyaktig 50 år siden jeg kjøpte min første stang, etter å ha kjempet noen år med faderns cane stang og silkesnøre. Klarer meg med overhåndskast, kanskje derfor jeg ikke kan skryte av mange ørret over kg grensen.
 23. Påsan

  Kultstang

  Hørgård Lillemor og de gamle Hardy Jet glass, er kultur. Talon Presentation som RS fluer solgte på 90 tallet. Min første 4-delte stang.
 24. Hei. Oslo Sportsfiskere har et eget ungdomskurs den 12 og 13 Juni. Send en mail til post@oslosportsfiskere.no
 25. Lurer på om noen kan tipse om et bra nybegynnerkurs i kasting med enhåndsstang (ørret) i Osloområdet nå utover? Jeg har selv kastet og fisket en del, men sønnen min har nettopp helt ut markboksen for godt, og trenger input fra større helter enn meg :-) (han er snart 13) Vi bor på Nesodden, så "Osloområdet" er et relativt vidt begrep.
 26. Tja. Hvis det varer så lenge. https://www.dn.no/havbruk/chile/are-nylund/ila/forsker-ikke-tvil-om-spredning-av-dodelig-virus-fra-oppdrettsfisk-til-villfisk/2-1-597279?fbclid=IwAR2q4GUYqqabQLXWPTp6CicesnNJ8dbHzGdu2pCs3WM8AYzGnLNM1EAjbFk
 27. Tidligere
 28. Flott. Oliven er en undervurdert farge. Bruker det mer og mer.
 29. Må alltid ha noen av denne i boksen, særlig i en oransje utgave, men har hatt hell med en oliven variant også.
 1. Last inn mer innhold
×
×
 • Legg til ny...