Hopp til innhold

All aktivitet

Denne strømmen oppdateres automatisk     

 1. Tidligere
 2. Tror ikke fisken bommer. Hvis den "bommer", er det fordi den refuserer flua. Fluer som ligger høyt, fare for å komme unna, slår den med halen for å drukne den. Deretter ta den. 3 M hadde noen fine filmer som ilustrerte dette (refusere). Gary Lafontaine hadde sine studenter på tur ....
 3. Det hender vel at ørreten slår det byttet sitt med halen, men jeg opplever igrunn ikke det veldig ofte. Og det er vel ofte mindre fisk jeg opplever det med. Noen ganger er man for rask, for min del skjer dette gjerne tidlig i sesongen mens skuldrene er greit plassert oppunder ørene. Gjerne i krystallklare elver der man ser hele hendelseforløpet fra fisken stiger til den skal ta flua. Tipper jeg ofte røsker flua avgårde lenge før fisken egentlig har gapt over :p Kan også skje på korte oppstrømskast (2-3 meter) og mens fortsatt skuldrene er plassert oppunder ørene Noen ganger er man for treig, for min del skjer dette gjerne seint på en fisketur (feks slutten av uka, seint i sesongen), skuldrene er der de skal være og man egentlig ikke er fokusert 100 % fordi man allerede er fornøyd med sesongen fiskemessig, og kanskje fokuserer mer på vak andre steder enn der man fisker eller en fugl eller naken dame som soler seg på andre siden :D Når skuldrene er på plass, man er 100 % konsentrert tror jeg ikke jeg verken er for sein eller for rask. Da tror jeg tilslaget stort sett sitter som det skal. Men det betyr naturligvis ikke at jeg får all fisk som for meg ser ut som vaker på flua mi av den grunn Noen ganger antar jeg fisken refunderer(spytter ut) flua altfor fort. Slik fisk kan man naturligvis også kroke, men jeg tror det i stor grad handler om flaks/uflaks. Hvordan fisken beveger seg når den er på vei ned igjen (rett ned, til siden, samme vei den kom etc). ALTFOR lange kast med mending etc så handler det nok også mye om flaks/uflaks om man får fisken. Kan tenkes tilslaget bør begynne FØR fisken faktisk vaker for å få satt det riktig. Men det hender jo da også at jeg kroker fisk, trolig snev av flaks. Man har også situasjoner med altfor mye løssnøre ute, gjerne oppstrømsfiske i drittstrømmer og man omtrent aldri vil kunne gi et tilslag korrekt om man vil at flua skal flyte riktig. Flaks/uflaks :D
 4. Har vært borti det samme noen ganger , og da når det har klekket store vårfluer. Klarere du å la flua ligge uten å sette tilslag så tar fisken den under ett sekund etterpå
 5. Denne sommeren ble jeg tvunget til å legge stengene på hylla, helt til neste år. Nærelvene er blitt stengt etter tur, og fisket lengre unna har vært magert. Nå slår tom sentrale makter til med tiltak sørover. Så da var det kanskje greit at det var denne sommeren som ble fiskeferie. https://www.nrk.no/sognogfjordane/avsluttar-laksefisket-i-fleire-elvar-tidlegare-enn-planlagt-1.14627426
 6. Hei. Nå skjedde det igjen.Har opplevd det noen ytterst få ganger før,men det hører til tilfeldighetene, i allfall for min del. I dette tilfellet så klarte jeg ikke å kjenne motstand i det jeg gjorde tilslag, og det på 3 kast i forskjellig retning. Var jeg for rask?Liker ikke å tro det,for dette har skjedd meg før. I det siste tilfellet så jeg tydlig halepartiet til ørreten som viste seg som det jeg trodde var et vak etter flua,men kan det være at ørreten prøver å slå etter flua. Eller er det rett og slett at den bommer?
 7. Någon som har kontaktuppgifter för fiske på Resell vald i Orkla?.
 8. Virker som om de tynne tubene kan brukes som en innertube? Jeg har ikke tatt meg bryet med å bruke dem, jeg puttet bare conen inn i en standard tube. Kan se ut som en patch med American opossum? Veldig fin til zonkervinger hvis du bruker en skalpell og skjærer noen strimler i samme retning som hårene.
 9. Da er disse i hus og skal tas i bruk etter hvert. Men i hver pose ligger det også noen svært tynne rør. Noen som har peiling på hva disse skal brukes til? Ellers la Futurefly med en vareprøve. Ser ut som et velegnet stivt vingemateriale. Noen som vet hvilket dyr dette kommer fra?
 10. Hei, jeg planlegger en tur til New Zealand i januar 2020. Jeg vet om en elv som trolig er den beste i hele landet, og som jeg har drømt om i 15-20 år (har blant annet bodd der nede). Utfordringen er at elva er vanskelig tilgjengelig, og krever helikopter og muligens guide (de guidene som kjenner elva tar heller ikke med alle dit, men kun noen få som vet om elva). Rundt 2006-2008 fikk jeg en pris på 10 000 kroner for en dagstur dit. I dag er prisen garantert enda litt høyere. Og da slo tanken meg at vi kanskje kan reise flere? To fiskere vil halvere prisen, noe som er svært gunstig, siden det er så dyrt. Å reise alene tar jeg meg rett og slett ikke råd til. Noen som tilfeldigvis skal til Sørøya i 2020, og vil være med og spleise? Jeg kjenner for øvrig noen lokale som dro dit uten helikopter, men det er en veldig lang og slitsom tur, og ikke aktuelt. Til slutt, og det viktigste, litt fakta om elva: Det er ei fin og blank elv, ikke så stor, altså typisk newzealandsk. Det som gjør elva spesiell er snittstørrelsen på ørreten. Den ligger nemlig på "double figures", det vil si over 10 pund, som igjen er 4,5 kilo. Det er naturligvis også en del mindre fisk i elva, men veldig mye av ørreten ligger på 4-6 kilo. Det virker som at de fleste ørretene her blir maksimalt store, noe som gjør snittstørrelsen så utrolig. I motsetning til "normale" elver, der bare noen få ørreter blir så store, noe som da kalles for troféørret. I praksis er denne elva derfor full av troféørret, som faktisk er gjennomsnittsstørrelsen. Vi snakker altså om fisk fra 4,5 kilo og oppover. Så igjen, noen som blir med og spleiser på en dagstur dit? Som sagt, med to personer og halv pris vurderer jeg å dra. Hvis ikke blir det for dyrt. Jeg tenker at det koster selvsagt mye penger. Men også at dette er en once in a lifetime fisketur, og definitivt det ypperste av ørretfiske du kan oppleve noe sted. Kim R.
 11. Den blir du helt sikkert fornøyd med Helge
 12. Da kom den utvalgte i dag. Pakket som en pen og innholdsrik bok. Førsteinntrykket er svært positivt. Pene, små løkker, mye tyngde bak og veldig fin tapering framover til festet for tip'er. I forhold til vekten er lina slank og skulle gå veldig bra gjennom vindkast. Coatingen kjennes helt rett mellom fingrene, ikke for myk eller stiv. Med tip'er i 5 og 8 gram fra Rio, skulle dette gi en line i vektene 38 og 41 gram og med en lengde på vel 12 m. Men praksis gjenstår å se når godformen melder seg. Den vil bli testet med 10 fots spisser i ulike vekter, fra Rio. Og med 12 fots spisser.
 13. Vision extend var det jag tänkte på!
 14. Då blandar jag säkert ihop den med någon annan lina, och ja, jag ser på taperingen på bilden till ED att den inte alls är lik XO... Men jag kommer ta mig tusan inte på vad den hette som jag tänkte på, den försvann för ganska många år sedan (precis som mitt minne verkar ha gjort)
 15. Her er litt mer info om begge liner: http://xoflyfishing.com/lines.html
 16. Taperingen på de to linene er ikke lik i det hele tatt. Å kaste med de to linene mot hverandre er som natt og dag etter min mening. En tanke som slår meg er: Hva hvis Vision hadde tatt opp produksjonen av ED igjen. Det hadde vært artig å se hvilken av de to linen som ville solgt best under forutsetning at det informeres om det.Vel,for min egen del,jeg hadde lett kjøpt 10 eller 20 liner hvis jeg viste at Vision ED lina hadde blitt tilgjengelig igjen.
 17. Jag fick en tysk kanotist i ett bakkast en gång. Jag såg inte honom, men han såg mig och skulle vara snäll och inte störa och smög bakom mig. Fel beslut
 18. Just vikten långt fram är något jag uppskattar när jag fiskar in, ofta gör jag det nästan hela vägen till skarven mellan tafs och lina, med mycket vikt fram så är det lätt att vispa ut tillräckligt med lina för att kasta. Jag kör ofta med riktigt lång - runt två spölängder tafs och ganska små flugor (6-8 enkelkrok för lax) och upplever att linan ger hög fart utan att slå över för hårt... XO är väldigt lik Extreme Distance (jag har iaf för mig att det var den som hade liknande tapering, men lite tunnare skjutlina) och jag tror att anledningen till att ED försvann var att den slets för snabbt pga den tunna coatingen. Och visst, jag håller med om att skjutlinan är bra grov vilket gör att den fyller rullen rejält, men jag tycker att skjutet är riktigt bra. Möjligen med minus för när man står utvadad i strömt vatten med långa slingor skjutlina - då suger den fast lite väl hårt i vattnet.
 19. Takk for svar SunrayShadow. Jeg bestilte en XO i klasse 5 og har kastet med denne. Det jeg personlig ikke likte med lina er at den har større diameter på taperingen i front og belly. Dette er selfølgelig smak og behag,men jeg har aldri likt liner med den taperingen. Det krever at vi må sette større snørehastighet enn om vi hadde en line med straight eller motsatt tapering når vi har mer line utenfor stangringen.Jeg antar at tanken er å forsinke overrullingen og kunne slå over større fluer? Et lite sidesprang er at jeg har aldri forstått hvorfor Vision ED lina forsvant. Makan til line som går som en drøm gjennom lufta på grunn av sin diameter skal du lete lenge etter.
 20. Jag har fiskat en del med flyt #7, tycker det är en kanonlina till enhandsfisket efter lax. Jag har även fiskat en del öring på kusten, men då får jag rätt eländiga skärsår i "strip-fingret" för den är ridgad, så ska du fiska på hemtag rekommenderar jag en sån där stripping guard. Det är en riktigt långkastande lina, och det känns som det går riktigt enkelt och följsamt att kasta med den - över lag så tycker jag att den är helt kanon på alla sätt och vis! det kanske är lättare att få tag på i Sverige... Fishline har den för 799 sek, men då åker du väl på tull (pun intended ;) )
 21. prøv svein mosbrynn voll
 22. Det er forlengst og tidligere fastslått i denne tråden at Kim'ene i Nord-Korea er ivrige fluefiskere. Nå er det Kim Jong-un som slår til med å fore piraja med generaler. Dette gir selvsagt stor og hissig fluefisk. https://www.thesun.co.uk/news/9253819/kim-jong-un-execute-general-piranha-tank-pyongyang/
 23. Da falt valget på den nye Crossfire. Kjøpte den i int/s2 33 gram. Deretter blir det å teste den på 2-3 stenger og med tip’er av ulike vekter og lengder. Har en del slike i 10, 12 og 15 fot. Håper å komme tilbake med en vurdering senere. Lina er designet i Norge.
 24. svensvik

  Gode råd.

  Da er det igjen juni og laksefisket har bråstartet for halvparten av landets befolkning. Dvs, minus en. Men alle kan ikke alltid delta og må heller veilede fra bakerste benk. Her da litt om prioriteringen ved ulykke, og beleilig utstyr som kan anskaffes. Det siste fra landets fremragende Hjelpemiddelsentraler. Sunn og ordentlig mat er også viktig å ha lett tilgjengelig.
 25. Hejsan, vet ni vem som skall kontaktas för fiske på Maerk Vald i Orkla?, finns ej längre på elveguiden.no
 26. Ok. Prøv å forklar meg det da, uten å omtale folkeslag som tullinger, frekke flatlus og miljøsyndere . Mine meninger er vel ganske klare her, jeg synes folk bør holde seg unna pressede bestander ! hvis de ikke klarer det håper jeg folk bruker C&R . Jeg synes også C&R kan være ett godt alternativ som forvaltning da jeg mener tapene man har oppveies av fordelene. Jeg håper du svarer på spørsmål om utsetting av fisk i posten min over. Nå tar jeg langhelg på fisketur
 1. Last inn mer innhold
×
×
 • Legg til ny...