Hopp til innhold

All aktivitet

Denne strømmen oppdateres automatisk     

 1. Today
 2. Yesterday
 3. svensvik

  Alternativ legevakt?

  Trolig fluefisker på fritiden, denne karen.
 4. VM i skreifiske i Lofoten. Rett på pub - står det respekt av. https://www.nordlys.no/helse/politi/lofoten/mann-falt-i-havet-i-svolvar-kom-seg-opp-og-dro-pa-pub/s/5-34-1086858
 5. Tidligere
 6. torese

  Whiting hackle

  Da er det ikke bare meg! Har kjøpt ganske mange sist årene. Skal se om jeg får tatt bilde av de som ikke er symmetriske. Tore
 7. svensvik

  Whiting hackle

  Har kjøpt en hel del Whiting over mange år nå, det blir mye til overs til testamentet. Var lenge veldig fornøyd med kvaliteten, virket nærmest som om hvert hackle var kontrollert før salg. De siste 3-4-5 årene syns jeg samme grad har variert en hel del og tenker da på stivhet og tykkelse av stammen. La en hel nakke til sides som neppe blir brukt av meg. Heldigvis er likevel dette unntakene.
 8. Nye og hendige vekter til tuber har sett dagen. Noen som kjenner til disse og vet hvor de kan kjøpes?
 9. Hei, fant frem en gammel Hoffman saddle fra tidlig 90 tall. Fargen er grizzly og bandt ett par fluer med denne. I forhold til dagens whiting er fjærene kortere men hacklestammen tynnere. Jeg synes den gamle er best! Noen andre som har lignende eller motsatt erfaring. Har gått litt bananas på whiting og kjøpt litt for mange nakker og sadler siste år. Har også observert at hacklene kan være usymetriske. Dvs at fjærene har lengre fiber på den ene siden enn den andre. Men dette kun på de nye og ikke de gamle. Tore
 10. Hei, Tom, ble det av dere på lørdagen, fikk dere kastet noe der inne? Når det gjelder Steve her, så har jeg altfor mye respekt for ham til i det hele tatt å våge meg på å kommentere stilen. Så det skal jeg ikke gjøre. Men jeg tenker at alle stiler er tillatt så lenge de fungerer til formålet. Hva vi kommer unna med eller ikke er til ganske stor grad betinget av utstyret. Heldigvis vil jeg si, har vi flere stiler vi kan plukke frem til hvert sitt bruk. De fleste gode kastere har flere stiler med sitt tilpassede utstyr som de tar frem til respektive fiske/kastesituasjon. Jeg tenkte bare jeg kunne passe på å si litt om min egen preferanse i forhold til guru33 sitt innlegg om hodedreining. Jeg både ser og ikke ser, avhengig av hva jeg holder på med. Til et overhodekast av den mer ekstreme typen, ser jeg alltid, for blant annet å studere linja, høyden, og renheten i bukten, før jeg bestemmer om jeg kan komme på avlevering. Min greie for å unngå overrotasjon er å avvente hodedreiningen inntil bukt satt. Blant annet. Den har nok smittet over mer og mer til vanlig fiskekast også de senere årene, og det er nyttig for jeg kaster med mange ulike typer liner, og hva jeg ser etter i så måte vil variere noe. Jeg tenker at for en nybegynner finnes ingen fasit i forhold til om denne bør se eller ikke, jeg synes faktisk det blir like feil å si til en nybegynner at han aldri må se, som å si at han alltid skal det. Det som blir viktig, for meg i hvert fall, er å la det helt og holdent få være deres egen sak, men forsøke å veilede i hvorfor, på hvilke tidspunkter, og hvordan den fungerer i samarbeid med kroppens posisjon og føringer i øvrighet. Som vi alle vet, tingene henger sammen. Jan.
 11. Manfred Olsen

  Gjenoppstått?

  Flott Filip
 12. svensvik

  Valgets kvaler.

  Ser også på singlepiece som et alternativ. Til tross for en koffert med skyteklumper og helliner. Kjenner på en ørliten uvilje i forhold til settene til Nextcast. Tip’vektene skal ikke telles med i linevekten og da blir jeg i litt mental ubalanse. Vi ser.
 13. Asbj.R.

  Gjenoppstått?

  Bravo Filip, og takk. For oss som ikke sorterer under fb er dette sosiale og faglige forumet det nærmeste man kommer et analogt sosialt nettverk.
 14. Tom Syversen

  Gjenoppstått?

  Bra Filip.
 15. Filip

  Gjenoppstått?

  Vi kommer til å holde forumet oppe, fordi det åpenbart ligger mye verdifull kunnskap i de mange trådene det er blitt gjennom årenes løp. Hvis det også viser seg å være til glede og nytte selv etter Facebooks inntog, er det jo en ekstra god grunn til å holde det i gang.
 16. svensvik

  Marsfluer

  Noen fluer må man ha. Selv om de mørkeste skyene hauser opp i form av elvestenginger og andre innskrenkinger. Kanskje er det bare å sitte i kjøkkenkroken og fyre på petromaxen hele sesongen.
 17. Fly-fish

  Gjenoppstått?

  Endelig :-)
 18. rseehuus

  Valgets kvaler.

  Har brukt nextcast liner på 14 fotern i to sesonger, synes det er fantastiske liner. Jeg bruker singelpiece i 40 i ulike synkegrader, liker best FH1 og F12. Det er lett å kaste med disse, føler også at jeg har god kontroll på flua i vannet. Har også prøvd WA på lettere stenger, der er GL mye bedre etter min smak.
 19. svensvik

  Valgets kvaler.

  Ok, legger Zone og Salarfinder til på den mentale lista. Den åndelige lista, kanskje.
 20. guru33

  Valgets kvaler.

  Du må ikke henge deg opp i det ordet SKAGIT Helge,salarfinder 40 er ca like lange som Zone. Men hvordan de er å kaste med i forhold til Zone det vet jeg ikke.Men Zone er noe av det beste, om ikke den beste lina jeg har brukt noen gang og det sier mye Helge etter å ha holdt på med dettte over 50 år. Fordelen med Zone er at du kan bruke alle slags spisser på den.
 21. torese

  Kastestil

  Mye mer kontroll på bakslengen om man ser bak! Tore
 22. svensvik

  Valgets kvaler.

  Bra hjerneutvidelse, takker for den. Om Zone sier de: " Zone er kortere klumper, og er Nextcast sin versjon av en Skagit-klump. Lettkastet og aggressiv line som vender over selv de tyngste T-spisser og store fluer. Kommer i densiteter fra Flyt til S5/7." Da er det gjerne SalarFinder 40 som kan være et alternativ i valgets kvaler.
 23. guru33

  Kastestil

  Når jeg lærte å kaste med flue så lærte jeg å se fremover og ikke snu hodet for å se bakover.Vet ikke hvorfor noen velger å gjøre det.
 24. guru33

  Valgets kvaler.

  Nextcast kommer i flere synkegrader Helge. https://nfisk.no/fluesnorer/tohands-klump/nextcast/nextcast-zone#&variation=722422 denne syns jeg er veldig bra,den bodyen er forholdsvis kort med rundt 10 meter+spiss og du kan bruke både 10 og 15 fots spisser på den.Men den er litt lengre en Rio sin Versitip,Men er fantastisk god å kaste med.Salarfinder 40 har jeg ikke prøvd enda ,Men jeg fikk tak i 2 stk i vinter som jeg skal teste til sesongen. https://nfisk.no/fluesnorer/tohands-klump/nextcast/nextcast-salarfinder-40#&variation=544449
 25. torese

  Kastestil

  Kort armlengde og mye kraft! Med større utslag i skuldre kunne han kanskje fått enda mere dreis på snøret. Tore
 26. svensvik

  Kastestil

  Rajeff er kjent som en amerikansk kraftkaster med noe spesiell teknikk hvor de "voldsomme" stoppene peker seg særlig ut. Det er neppe mulig for de fleste å kopiere dette. Skulle gjerne ha greid det.
 27. Jeg har fra første stund jeg ble interessert i fluekasting og fikk høre om Steve Rajeff alltid vært sabla imponert. Steve har noen særegne stopper og ikke noen typisk 170 stil. Han har i mine øyne en stil som tiltaler meg. Dette gamle klippet viser noe av dette. Noen som her en eller annen mening om det?
 28. Tilsynelatende har våren meldt seg, og det i februar. Plenen er snøfri og varsler tidlig slotteplage. Har selvsagt rikelig med liner, men vurderer å kjøpe et sett til. Har brukt disse settene med utskiftbare tip'er på senfisket de siste årene, og syns de er praktiske og greie. Tenkte derfor å ha et sett også til de tyngste stengene (14 - 14.6 fot, kl. 9 og 10). Har sett på disse 4, og spør om evt. erfaringer? (En ulempe med Loop og Nextcast ser ut til å være at de bare selges med flytende kropp/body, likevel er de av interesse). https://www.looptackle.com/products/lines/sds-shooting-head-kit/ https://www.guideline.no/produkter/flueliner/multi-tip/guideline-body/4d-multi-tip-body-102868-p0000066366 https://www.rioproducts.com/products/lines-heads/rio-scandi-kit https://www.nextcastproducts.com/products/winterauthority40-1
 1. Last inn mer innhold
×
×
 • Legg til ny...