Hopp til innhold

All aktivitet

Denne strømmen oppdateres automatisk     

 1. I går
 2. Siste uke
 3. Någon som har kontaktuppgifter för fiske på Resell vald i Orkla?.
 4. Tidligere
 5. Virker som om de tynne tubene kan brukes som en innertube? Jeg har ikke tatt meg bryet med å bruke dem, jeg puttet bare conen inn i en standard tube. Kan se ut som en patch med American opossum? Veldig fin til zonkervinger hvis du bruker en skalpell og skjærer noen strimler i samme retning som hårene.
 6. Da er disse i hus og skal tas i bruk etter hvert. Men i hver pose ligger det også noen svært tynne rør. Noen som har peiling på hva disse skal brukes til? Ellers la Futurefly med en vareprøve. Ser ut som et velegnet stivt vingemateriale. Noen som vet hvilket dyr dette kommer fra?
 7. Hei, jeg planlegger en tur til New Zealand i januar 2020. Jeg vet om en elv som trolig er den beste i hele landet, og som jeg har drømt om i 15-20 år (har blant annet bodd der nede). Utfordringen er at elva er vanskelig tilgjengelig, og krever helikopter og muligens guide (de guidene som kjenner elva tar heller ikke med alle dit, men kun noen få som vet om elva). Rundt 2006-2008 fikk jeg en pris på 10 000 kroner for en dagstur dit. I dag er prisen garantert enda litt høyere. Og da slo tanken meg at vi kanskje kan reise flere? To fiskere vil halvere prisen, noe som er svært gunstig, siden det er så dyrt. Å reise alene tar jeg meg rett og slett ikke råd til. Noen som tilfeldigvis skal til Sørøya i 2020, og vil være med og spleise? Jeg kjenner for øvrig noen lokale som dro dit uten helikopter, men det er en veldig lang og slitsom tur, og ikke aktuelt. Til slutt, og det viktigste, litt fakta om elva: Det er ei fin og blank elv, ikke så stor, altså typisk newzealandsk. Det som gjør elva spesiell er snittstørrelsen på ørreten. Den ligger nemlig på "double figures", det vil si over 10 pund, som igjen er 4,5 kilo. Det er naturligvis også en del mindre fisk i elva, men veldig mye av ørreten ligger på 4-6 kilo. Det virker som at de fleste ørretene her blir maksimalt store, noe som gjør snittstørrelsen så utrolig. I motsetning til "normale" elver, der bare noen få ørreter blir så store, noe som da kalles for troféørret. I praksis er denne elva derfor full av troféørret, som faktisk er gjennomsnittsstørrelsen. Vi snakker altså om fisk fra 4,5 kilo og oppover. Så igjen, noen som blir med og spleiser på en dagstur dit? Som sagt, med to personer og halv pris vurderer jeg å dra. Hvis ikke blir det for dyrt. Jeg tenker at det koster selvsagt mye penger. Men også at dette er en once in a lifetime fisketur, og definitivt det ypperste av ørretfiske du kan oppleve noe sted. Kim R.
 8. Den blir du helt sikkert fornøyd med Helge
 9. Da kom den utvalgte i dag. Pakket som en pen og innholdsrik bok. Førsteinntrykket er svært positivt. Pene, små løkker, mye tyngde bak og veldig fin tapering framover til festet for tip'er. I forhold til vekten er lina slank og skulle gå veldig bra gjennom vindkast. Coatingen kjennes helt rett mellom fingrene, ikke for myk eller stiv. Med tip'er i 5 og 8 gram fra Rio, skulle dette gi en line i vektene 38 og 41 gram og med en lengde på vel 12 m. Men praksis gjenstår å se når godformen melder seg. Den vil bli testet med 10 fots spisser i ulike vekter, fra Rio. Og med 12 fots spisser.
 10. Vision extend var det jag tänkte på!
 11. Då blandar jag säkert ihop den med någon annan lina, och ja, jag ser på taperingen på bilden till ED att den inte alls är lik XO... Men jag kommer ta mig tusan inte på vad den hette som jag tänkte på, den försvann för ganska många år sedan (precis som mitt minne verkar ha gjort)
 12. Her er litt mer info om begge liner: http://xoflyfishing.com/lines.html
 13. Taperingen på de to linene er ikke lik i det hele tatt. Å kaste med de to linene mot hverandre er som natt og dag etter min mening. En tanke som slår meg er: Hva hvis Vision hadde tatt opp produksjonen av ED igjen. Det hadde vært artig å se hvilken av de to linen som ville solgt best under forutsetning at det informeres om det.Vel,for min egen del,jeg hadde lett kjøpt 10 eller 20 liner hvis jeg viste at Vision ED lina hadde blitt tilgjengelig igjen.
 14. Jag fick en tysk kanotist i ett bakkast en gång. Jag såg inte honom, men han såg mig och skulle vara snäll och inte störa och smög bakom mig. Fel beslut
 15. Just vikten långt fram är något jag uppskattar när jag fiskar in, ofta gör jag det nästan hela vägen till skarven mellan tafs och lina, med mycket vikt fram så är det lätt att vispa ut tillräckligt med lina för att kasta. Jag kör ofta med riktigt lång - runt två spölängder tafs och ganska små flugor (6-8 enkelkrok för lax) och upplever att linan ger hög fart utan att slå över för hårt... XO är väldigt lik Extreme Distance (jag har iaf för mig att det var den som hade liknande tapering, men lite tunnare skjutlina) och jag tror att anledningen till att ED försvann var att den slets för snabbt pga den tunna coatingen. Och visst, jag håller med om att skjutlinan är bra grov vilket gör att den fyller rullen rejält, men jag tycker att skjutet är riktigt bra. Möjligen med minus för när man står utvadad i strömt vatten med långa slingor skjutlina - då suger den fast lite väl hårt i vattnet.
 16. Takk for svar SunrayShadow. Jeg bestilte en XO i klasse 5 og har kastet med denne. Det jeg personlig ikke likte med lina er at den har større diameter på taperingen i front og belly. Dette er selfølgelig smak og behag,men jeg har aldri likt liner med den taperingen. Det krever at vi må sette større snørehastighet enn om vi hadde en line med straight eller motsatt tapering når vi har mer line utenfor stangringen.Jeg antar at tanken er å forsinke overrullingen og kunne slå over større fluer? Et lite sidesprang er at jeg har aldri forstått hvorfor Vision ED lina forsvant. Makan til line som går som en drøm gjennom lufta på grunn av sin diameter skal du lete lenge etter.
 17. Jag har fiskat en del med flyt #7, tycker det är en kanonlina till enhandsfisket efter lax. Jag har även fiskat en del öring på kusten, men då får jag rätt eländiga skärsår i "strip-fingret" för den är ridgad, så ska du fiska på hemtag rekommenderar jag en sån där stripping guard. Det är en riktigt långkastande lina, och det känns som det går riktigt enkelt och följsamt att kasta med den - över lag så tycker jag att den är helt kanon på alla sätt och vis! det kanske är lättare att få tag på i Sverige... Fishline har den för 799 sek, men då åker du väl på tull (pun intended ;) )
 18. prøv svein mosbrynn voll
 19. Det er forlengst og tidligere fastslått i denne tråden at Kim'ene i Nord-Korea er ivrige fluefiskere. Nå er det Kim Jong-un som slår til med å fore piraja med generaler. Dette gir selvsagt stor og hissig fluefisk. https://www.thesun.co.uk/news/9253819/kim-jong-un-execute-general-piranha-tank-pyongyang/
 20. Da falt valget på den nye Crossfire. Kjøpte den i int/s2 33 gram. Deretter blir det å teste den på 2-3 stenger og med tip’er av ulike vekter og lengder. Har en del slike i 10, 12 og 15 fot. Håper å komme tilbake med en vurdering senere. Lina er designet i Norge.
 21. svensvik

  Gode råd.

  Da er det igjen juni og laksefisket har bråstartet for halvparten av landets befolkning. Dvs, minus en. Men alle kan ikke alltid delta og må heller veilede fra bakerste benk. Her da litt om prioriteringen ved ulykke, og beleilig utstyr som kan anskaffes. Det siste fra landets fremragende Hjelpemiddelsentraler. Sunn og ordentlig mat er også viktig å ha lett tilgjengelig.
 22. Hejsan, vet ni vem som skall kontaktas för fiske på Maerk Vald i Orkla?, finns ej längre på elveguiden.no
 23. Ok. Prøv å forklar meg det da, uten å omtale folkeslag som tullinger, frekke flatlus og miljøsyndere . Mine meninger er vel ganske klare her, jeg synes folk bør holde seg unna pressede bestander ! hvis de ikke klarer det håper jeg folk bruker C&R . Jeg synes også C&R kan være ett godt alternativ som forvaltning da jeg mener tapene man har oppveies av fordelene. Jeg håper du svarer på spørsmål om utsetting av fisk i posten min over. Nå tar jeg langhelg på fisketur
 24. Du har ikke forstått noe som helst av hva som engasjerer meg i denne saken. Du har ingen rett til å tillegge meg noen som helst meninger. Hvis det ikke var dine egne meninger du uttalte?
 25. Slapp av , ikke ett troll. men man må jo provosere litt skal man få frem litt meninger Alt i alt koker dette ned til at du ikke liker C&R og derfor er fiske der uetisk og miljøforbrytelse. Og folka som gjør det er idioter. Jeg har en helt annen oppfatning av C&R , og mener da det de gjør er ok. Sålenge C&R er oppfordret til på det nevnte skiltet. I tillegg har jeg etter masse turer i Finnmark siste 25 åra og også som oppsyn i Finnmark ett rimelig bra inntrykk av Finske sportfiskere . PS: hvis du fisker på sunne bestander hvorfor driver du da og setter tilbake så mye fisk ? Hva er kravene dine for å sette fisk tilbake utover minstemål ?
 26. Oi, plutselig ble du nesten et troll Lars. Vanligvis ville jeg ikke kommentere dine små-ufine påstander, men her bare må jeg. Du bør kanskje kjenne fakta før du plasserer meg på den høye hesten (jeg har forresten aldri sittet på en hest). Jeg var på dagstur og fisket i Ullsfjorden (nabofjorden, se kart), på lyngensiden. I stedet for å ta ferga hjem, kjørte jeg via pollfjelltunnellen. Så det var folk i Pollen og antok at det var ok å fiske. Gjorde 20 kast og tok pissepause (detaljer er viktige). Så skiltet med orientering om situasjonen i Lyngenfjorden, og pakket sammen. At finnene ikke gjør noe galt når de fanger og setter ut igjen, er en påstand du får stå for selv. Jeg har annen erfaring, og har plukket flere døde release-fisker fra vann, elv og sjø. Din påstand om at de lokale tar ut mest fisk... ante ikke at du var så lokalkjent? I Pollen treffer du flere langveisfarende enn lokale. Hvis mine opererte skuldre holder, vil jeg fiske sjørøye i år, ja. Jeg fisker bare i vassdrag med god reproduksjon og som tåler beskatning, og forholder meg til bag-limits. Det hjelper ikke ett vassdrag, at jeg ikke fisker i et annet. Jeg fisker og spiser fisken jeg fanger. Jeg setter likevel ut mange flere fisker enn du tror, ja kanskje flere enn deg også. Men jeg kunne aldri tenke meg å kroke fisk for egen forlystelses skyld, for så å sette den ut igjen. Det er etisk betenkelig og strider mot min moral.
 27. Digger i utgangspunktet første meldingen din og veldig bra du dropper å fiske på en presset bestand. Men så er det litt greit å hoppe av den høye hesten , som "lokal" burde du jo ikke vært der i første omgang. Er jo logisk at de bestandene er sårbare. Finnene gjør jo ikke noe galt hvis de setter ut fisken igjen, og det sier jo ikke bildet du legger ut noe om ! Og jeg tipper det største uttaket av Ørret der oppe er de lokale , som vanlig. Liten utfordring ! Sjørøya er truet i hele Norge, det er jo ett kjent faktum. Kommer du til å droppe å fiske etter den i år ??
 1. Last inn mer innhold
×
×
 • Legg til ny...