Hopp til innhold

All aktivitet

Denne strømmen oppdateres automatisk     

 1. Yesterday
 2. Filip

  Vekter til tuber

  Disse så veldig interessante ut! Ingen som kjenner til dem?
 3. Siste uke
 4. Fly-fish

  Fristelser

  Ser bare helt nydelig ut!!!!
 5. Tidligere
 6. En stor andel av vassdragene i landet har fiskearter som er satt ut (introdusert) av mennesker. Nesten all fisk i høyereliggende fjellområder har sin opprinnelse i utsatt fisk. Introduksjonene startet allerede i steinalderen, ved at fisk ble løftet over vandringshindre og flyttet lenger opp i vassdragene. I nyere tid har introduksjoner skjedd bevisst gjennom utsetting av kultivert fisk fra klekkerier og tilfeldig ved bruk av levende agnfisk og ved overføring av vann i tunneler mellom regulerte innsjøer. I noen tilfeller har arter også blitt introdusert som en form for hærverk. Ørret er den fiskeart som har blitt spredt til flest lokaliteter. På grunn av utsettinger, fra steinalderen til i dag, finnes ørret nesten overalt. Abbor er også introdusert til et betydelig antall innsjøer. Matfiskene røye og sik har vært populære settefisk i perioder. Ørekyt, som ikke er en matfisk, er også spredt over store områder, trolig fordi den har blitt brukt som levende agn. I tillegg har det blitt introdusert fiskearter som ikke finnes naturlig i Norge. Dette gjelder bl.a. regnbueørret, kanadisk bekkerøye og suter. I det store og hele er vel menneskets spredning av fiskeslag et spørsmål om tilgang til mat. Dagens spredning er sikkert mer risikofylt, iom tilgangen på fremmedartet fisk som har ingenting å gjøre i norske vassdrag. Behovet er sikkert også annerledes og mer drevet av lysten til å svinge en stang.
 7. Rart man ikke får like stor omtale når ørret blir satt ut ulovlig i dette landet. Det skjer trolig hvert eneste år, mange pytter i bynære strøk det i utgangspunktet ikke skal være ørret i som det av en merkelig grunn er ganske grei bestand av noen forholdsvis små individer
 8. lars p

  Fristelser

  Så ut som en fantstisk liten perle ! Skjønner jeg må ut på leit igjen. Blitt for stasjonær i kjente vassdrag de siste årene.....
 9. lars p

  Gjenoppstått?

  Genialt
 10. svensvik

  Vald i Orkla

  Takker for det. Har fisket med hell på Hoel, men aldri i Orkla. Forslaget er behørig nedskrevet.
 11. Ingrid

  Vald i Orkla

  Hei :-) Jeg ønsker dere velkommen til Hoel Vald i Rennebu. Sjekk ut vår facebookside www.facebook.com/hoelvald Fiskekort til valdet selges via elveguiden.no Vi kan tilby overnatting i fullt utstyrt leilighet - bookes via innboks på facebooksiden. Vennlig hilsen, Ingrid Hoel
 12. Det er vel ikke så mange her inne etter at forumet heldigvis våknet til liv igjen. Må planlegge et annerledes fiske til sommeren og ber om 2-3 tips til vald i i Orkla i juli? Det er tre godt voksne fluefiskere som tenker seg på tur. Noen som vet og leser dette?
 13. Manfred Olsen

  Kastestil

  Veldig bra
 14. svensvik

  Nutria

  Av og til må man lage en flue, selv om fiskeutsiktene er mørke. 5 cm svart Nutria som vinge, det viser seg at laksen synes å like dette bedre enn en del annet.
 15. Tom Syversen

  Kastestil

  Hei Jan. Fikk ikke kastet noe.Tiden gikk litt for fort.Men jeg la merke til noen som hadde veldig bra bukter der inne. Jeg kjente igjen kastestilen til de jeg tenker på.Litt rart med det egentlig,men man lærer seg å legge merke til nyanser etterhvert.Litt artig egentlig,jeg sa til han jeg var sammen med at det der er garantert NN... Det viste seg å stemme.Vi så det når han snudde seg. Legger inn denne jeg.Hva synes dere? https://www.youtube.com/watch?v=y67WZuVsygU Tom.
 16. sculpin

  Gjenoppstått?

  Dypt savnet - velkommen tilbake :-)
 17. svensvik

  Alternativ legevakt?

  Trolig fluefisker på fritiden, denne karen.
 18. VM i skreifiske i Lofoten. Rett på pub - står det respekt av. https://www.nordlys.no/helse/politi/lofoten/mann-falt-i-havet-i-svolvar-kom-seg-opp-og-dro-pa-pub/s/5-34-1086858
 19. torese

  Whiting hackle

  Da er det ikke bare meg! Har kjøpt ganske mange sist årene. Skal se om jeg får tatt bilde av de som ikke er symmetriske. Tore
 20. svensvik

  Whiting hackle

  Har kjøpt en hel del Whiting over mange år nå, det blir mye til overs til testamentet. Var lenge veldig fornøyd med kvaliteten, virket nærmest som om hvert hackle var kontrollert før salg. De siste 3-4-5 årene syns jeg samme grad har variert en hel del og tenker da på stivhet og tykkelse av stammen. La en hel nakke til sides som neppe blir brukt av meg. Heldigvis er likevel dette unntakene.
 21. Nye og hendige vekter til tuber har sett dagen. Noen som kjenner til disse og vet hvor de kan kjøpes?
 22. Hei, fant frem en gammel Hoffman saddle fra tidlig 90 tall. Fargen er grizzly og bandt ett par fluer med denne. I forhold til dagens whiting er fjærene kortere men hacklestammen tynnere. Jeg synes den gamle er best! Noen andre som har lignende eller motsatt erfaring. Har gått litt bananas på whiting og kjøpt litt for mange nakker og sadler siste år. Har også observert at hacklene kan være usymetriske. Dvs at fjærene har lengre fiber på den ene siden enn den andre. Men dette kun på de nye og ikke de gamle. Tore
 23. Hei, Tom, ble det av dere på lørdagen, fikk dere kastet noe der inne? Når det gjelder Steve her, så har jeg altfor mye respekt for ham til i det hele tatt å våge meg på å kommentere stilen. Så det skal jeg ikke gjøre. Men jeg tenker at alle stiler er tillatt så lenge de fungerer til formålet. Hva vi kommer unna med eller ikke er til ganske stor grad betinget av utstyret. Heldigvis vil jeg si, har vi flere stiler vi kan plukke frem til hvert sitt bruk. De fleste gode kastere har flere stiler med sitt tilpassede utstyr som de tar frem til respektive fiske/kastesituasjon. Jeg tenkte bare jeg kunne passe på å si litt om min egen preferanse i forhold til guru33 sitt innlegg om hodedreining. Jeg både ser og ikke ser, avhengig av hva jeg holder på med. Til et overhodekast av den mer ekstreme typen, ser jeg alltid, for blant annet å studere linja, høyden, og renheten i bukten, før jeg bestemmer om jeg kan komme på avlevering. Min greie for å unngå overrotasjon er å avvente hodedreiningen inntil bukt satt. Blant annet. Den har nok smittet over mer og mer til vanlig fiskekast også de senere årene, og det er nyttig for jeg kaster med mange ulike typer liner, og hva jeg ser etter i så måte vil variere noe. Jeg tenker at for en nybegynner finnes ingen fasit i forhold til om denne bør se eller ikke, jeg synes faktisk det blir like feil å si til en nybegynner at han aldri må se, som å si at han alltid skal det. Det som blir viktig, for meg i hvert fall, er å la det helt og holdent få være deres egen sak, men forsøke å veilede i hvorfor, på hvilke tidspunkter, og hvordan den fungerer i samarbeid med kroppens posisjon og føringer i øvrighet. Som vi alle vet, tingene henger sammen. Jan.
 24. Manfred Olsen

  Gjenoppstått?

  Flott Filip
 25. svensvik

  Valgets kvaler.

  Ser også på singlepiece som et alternativ. Til tross for en koffert med skyteklumper og helliner. Kjenner på en ørliten uvilje i forhold til settene til Nextcast. Tip’vektene skal ikke telles med i linevekten og da blir jeg i litt mental ubalanse. Vi ser.
 26. Asbj.R.

  Gjenoppstått?

  Bravo Filip, og takk. For oss som ikke sorterer under fb er dette sosiale og faglige forumet det nærmeste man kommer et analogt sosialt nettverk.
 27. Tom Syversen

  Gjenoppstått?

  Bra Filip.
 28. Filip

  Gjenoppstått?

  Vi kommer til å holde forumet oppe, fordi det åpenbart ligger mye verdifull kunnskap i de mange trådene det er blitt gjennom årenes løp. Hvis det også viser seg å være til glede og nytte selv etter Facebooks inntog, er det jo en ekstra god grunn til å holde det i gang.
 1. Last inn mer innhold
×
×
 • Legg til ny...