Hopp til innhold
The search index is currently processing. Activity stream results may not be complete.

All aktivitet

Denne strømmen oppdateres automatisk     

 1. Tidligere
 2. Hei. Jeg har en Sage Xp 490 2 delt stang liggende. Noen som har noe peiling på denne stanga og hva den er verdt av verdi? Den er ubrukt. Mvh Flemming
 3. Hei, jeg hadde litt utur i sommer. Jeg klarte å miste tuppen/toppen til fluestanga. Stanga det gjelder er Guideline LPXe 15" v1 kjøpt sommeren 2003. Det jeg lurer på er om det finnes en tupp/topp til denne stanga en eller annen plass i Norge. Jeg har vært i kontakt med Guideline om det er mulig kjøpe den delen jeg mistet. Men svaret jeg fikk var at de sluttet med reservedeler til denne modellen i 2014.
 4. Fra land er vel en skikkelig sink tip line med synk 3 eller 5 ala guideline 4 cast eller noe greit. Kjapt ned i dypet og ganske lett å løfte til nytt kast. Sitter du i belly fisker du jo inn mot land og kan bruke full synk og heller bare "telle" deg nedover med pauser i inntrekk Slow inter bruker man jo på dybder under 1 meter og en Fast inter går sjelden i bunn på vann dypere enn 1,5 med normale inntrekk
 5. Takk for svar. Har bestilt og skal teste med en Maxcatch WF4 da den blir ganske rimelig. Easycast WF linen som følgte med Guideline snella som jeg kjøpte fungerer veldig greit i små elver og bekker men er ikke tapert og det er heller ikke noen spesifikasjoner å finne på den noe sted. Har også blitt anbefalt å bruke en WF5 på klasse 4 stangen og det kan kanskje bli aktuelt neste år såvel som at en styvere stang kan legges til i sortimentet. Er for det meste fiske på korte avstand etter ørret her men noen ganger trenger man noen ekstra meter på kastet
 6. Hei, forsøker å svare deg så enkelt som mulig. Bra at du søker en god line, den er det viktigste du har, med unntak av han som holder i den. Vektdelen/klumpen er enten integrert i en hel line, eller den er en løsdel som kobles til fronten på en eksisterende bakline. Utfra det du skriver, anser jeg det som lite trolig at du KUN sitter med en bakline. Altså har du sannsynligvis en integrert vektdel der fremme (Weight Forward), som, over en 10 meter eller så, tykner i forhold til linedelen i bakkant. Med en fortom montert ytterst på vektdelen der igjen, i helt normal lengde og tapering, har du alt som skal til for å få utført et tilfredsstillende fluekast. Men, bare der lina gjør det en flueline er tiltenkt å gjøre... Nevner at de linene den produsenten sender med settene sine i dag (vi skriver 2020), er greie. Dessuten at de undersøkelsene du foretar deg nå i forbindelse med alternativer er på rett spor. Så tar jeg forbehold om at du da faktisk og nettopp ikke sitter med KUN en bakline, eller at du har montert fluelina feil vei. Og det har du jo ikke, de kom jo sånn, ikke sant. Hold fluelinene dine rene, og smør dem opp (Fly Line Dressing). Lykke til!
 7. Hei. Jeg er vel teknisk sett ikke helt fersk men har heller ikke fisket med flue mer en ca to måneder siden jeg valgte å gå over til denne typen fiske og har da grunnleggende forståelse for type flue samt hvor fisken ofte vanker. Første stang som ble kjøpt inn var en TCA Discovery G2 8" fra Sølvkroken som er en WF5/6 som sikkert er bra på mange måter bortsett fra at den er to-delt og dermed ikke kompakt eller praktisk å ha med på vandring i skog. Etter mye surr på finn.no så kom jeg over en rimelig Scierra HM4 på 9 fot som er en 4-delt WF4 - 9 gram stang og er en som sannsynligvis passer veldig bra til ørret i vann og bekk som i grunn er det jeg kommer utføre av fiske for det meste. Angående sneller så kjøpte jeg først en rimelig i kompositt/plast fra Fladen fishing og denne har i grunn vært grei selv om den også ble skiftet ut til en brukt snelle som i utgangspunkt tilhører en Guideline Flystarter KIT med WF5 stang. Nå til spørsmålet : Det er slik at begge disse ble levert med en type oransje easycast flyteline av ukjent merke som sannsynligvis er beregnet for WF5 men som mangler skyteklump. Det har gått fint å utføre små kast med teknikken der man former en D-loop bakover og lar litt line ligge i vannet men rekkevidden er ikke imponerende og det er heller ikke treffsikkerheten i moderat vind. Etter litt søk på nett så fant jeg en pakke med klump og flyteline som er produsert for akkurat denne stangen - https://www.fjellsport.no/scierra-aerial-wf4f-9g-11-2m-white-green.html?q=flyteline Etter noen flere søk så ser jeg at Skitt fiske har et par andre varianter som er rimeligere med tilsynelatende små forskjell - https://www.skittfiske.no/loop/211280/loop-q-line-float - https://www.skittfiske.no/loop/131238/loop-xact-singlehand-flyt-moss-green-klumpvekt-8-til-17g Lurer da på erfaringer andre har som har betydelig mer erfaring med slikt en meg. Skyteklump vil vel gi både lenger kast og bedre treff ? Jeg kommer nok primært forholde meg til tørrflue fisking med maur, mygg og døgnfluer som har gett bra resultater men har også det meste av nymfer og våtfluer i arsenalet. Kom gjerne også med andre inspill og erfaringer på hva dere syns blir best med tanke på ørretfiske og det utstyret jeg har.
 8. Prøv her heller så kanskje du får svar på ditt spørsmål.https://www.facebook.com/groups/2208930899434122/
 9. Noen som har erfaring med CND Ispey 15,3 fot ? Og hvilket snørevekt skal den ha, både Scandivekt og Skagit ?
 10. Jag tycker att det beror på vad du använder för tub, jag föredrar att använda tub som jag kan trä in kroken i och få den att sitta hyggligt fast, men inte för hårt, den ska kunna lossa från flugan under drill. Till mindre tuber "pluppisar" så kör jag oftast med löst hängande krok, men jag brukar ha en liten bit mjuk krokslang på krokskaftet för att få knuten att hålla sig på plats och inte vandra i krokögat.
 11. Rifling hitch er kjempespennande og kan være særs effektivt. Eg har mest erfaring med fluer på 2-4 cm, med hull i senter på tuba og to identiske vinger på kvar side, desse fisker godt og er enkle i bruk. Men eg har observert at større fluer kan være utslagsgjevande og laksen kan reagere voldsomt. Då er har eg brukt 5-10 cm fluer, bunde som ein forenkla sunray med ei enkelt svart vinge og hullet er på motsatt side av vinga - dvs ikkje på sidene av tuba. Men eg sliter med å få desse til å svømme skikkelig, samenligna med dei mindre med to vinger. Er her nokon som har erfaring med dei større hitch-flugene som vil dele korleis dei er konstruert og kva som må til for å få dei til å ploge skikkelig?
 1. Last inn mer innhold
×
×
 • Legg til ny...