Hopp til innhold

All aktivitet

Denne strømmen oppdateres automatisk     

 1. Siste uke
 2. Det er forlengst og tidligere fastslått i denne tråden at Kim'ene i Nord-Korea er ivrige fluefiskere. Nå er det Kim Jong-un som slår til med å fore piraja med generaler. Dette gir selvsagt stor og hissig fluefisk. https://www.thesun.co.uk/news/9253819/kim-jong-un-execute-general-piranha-tank-pyongyang/
 3. Tidligere
 4. Da falt valget på den nye Crossfire. Kjøpte den i int/s2 33 gram. Deretter blir det å teste den på 2-3 stenger og med tip’er av ulike vekter og lengder. Har en del slike i 10, 12 og 15 fot. Håper å komme tilbake med en vurdering senere. Lina er designet i Norge.
 5. svensvik

  Gode råd.

  Da er det igjen juni og laksefisket har bråstartet for halvparten av landets befolkning. Dvs, minus en. Men alle kan ikke alltid delta og må heller veilede fra bakerste benk. Her da litt om prioriteringen ved ulykke, og beleilig utstyr som kan anskaffes. Det siste fra landets fremragende Hjelpemiddelsentraler. Sunn og ordentlig mat er også viktig å ha lett tilgjengelig.
 6. Hejsan, vet ni vem som skall kontaktas för fiske på Maerk Vald i Orkla?, finns ej längre på elveguiden.no
 7. Ok. Prøv å forklar meg det da, uten å omtale folkeslag som tullinger, frekke flatlus og miljøsyndere . Mine meninger er vel ganske klare her, jeg synes folk bør holde seg unna pressede bestander ! hvis de ikke klarer det håper jeg folk bruker C&R . Jeg synes også C&R kan være ett godt alternativ som forvaltning da jeg mener tapene man har oppveies av fordelene. Jeg håper du svarer på spørsmål om utsetting av fisk i posten min over. Nå tar jeg langhelg på fisketur
 8. Du har ikke forstått noe som helst av hva som engasjerer meg i denne saken. Du har ingen rett til å tillegge meg noen som helst meninger. Hvis det ikke var dine egne meninger du uttalte?
 9. Slapp av , ikke ett troll. men man må jo provosere litt skal man få frem litt meninger Alt i alt koker dette ned til at du ikke liker C&R og derfor er fiske der uetisk og miljøforbrytelse. Og folka som gjør det er idioter. Jeg har en helt annen oppfatning av C&R , og mener da det de gjør er ok. Sålenge C&R er oppfordret til på det nevnte skiltet. I tillegg har jeg etter masse turer i Finnmark siste 25 åra og også som oppsyn i Finnmark ett rimelig bra inntrykk av Finske sportfiskere . PS: hvis du fisker på sunne bestander hvorfor driver du da og setter tilbake så mye fisk ? Hva er kravene dine for å sette fisk tilbake utover minstemål ?
 10. Oi, plutselig ble du nesten et troll Lars. Vanligvis ville jeg ikke kommentere dine små-ufine påstander, men her bare må jeg. Du bør kanskje kjenne fakta før du plasserer meg på den høye hesten (jeg har forresten aldri sittet på en hest). Jeg var på dagstur og fisket i Ullsfjorden (nabofjorden, se kart), på lyngensiden. I stedet for å ta ferga hjem, kjørte jeg via pollfjelltunnellen. Så det var folk i Pollen og antok at det var ok å fiske. Gjorde 20 kast og tok pissepause (detaljer er viktige). Så skiltet med orientering om situasjonen i Lyngenfjorden, og pakket sammen. At finnene ikke gjør noe galt når de fanger og setter ut igjen, er en påstand du får stå for selv. Jeg har annen erfaring, og har plukket flere døde release-fisker fra vann, elv og sjø. Din påstand om at de lokale tar ut mest fisk... ante ikke at du var så lokalkjent? I Pollen treffer du flere langveisfarende enn lokale. Hvis mine opererte skuldre holder, vil jeg fiske sjørøye i år, ja. Jeg fisker bare i vassdrag med god reproduksjon og som tåler beskatning, og forholder meg til bag-limits. Det hjelper ikke ett vassdrag, at jeg ikke fisker i et annet. Jeg fisker og spiser fisken jeg fanger. Jeg setter likevel ut mange flere fisker enn du tror, ja kanskje flere enn deg også. Men jeg kunne aldri tenke meg å kroke fisk for egen forlystelses skyld, for så å sette den ut igjen. Det er etisk betenkelig og strider mot min moral.
 11. Digger i utgangspunktet første meldingen din og veldig bra du dropper å fiske på en presset bestand. Men så er det litt greit å hoppe av den høye hesten , som "lokal" burde du jo ikke vært der i første omgang. Er jo logisk at de bestandene er sårbare. Finnene gjør jo ikke noe galt hvis de setter ut fisken igjen, og det sier jo ikke bildet du legger ut noe om ! Og jeg tipper det største uttaket av Ørret der oppe er de lokale , som vanlig. Liten utfordring ! Sjørøya er truet i hele Norge, det er jo ett kjent faktum. Kommer du til å droppe å fiske etter den i år ??
 12. En svært begredelig fiskehistorie dette. Og også en grei dokumentasjon på at mantraet: "Få mer yngel i elva så ordner alt seg" slett ikke alltid uten videre fungerer. https://www.dn.no/fiske/vossolaksen/inge-hitland/salmon-group/har-brukt-200-mill-pa-a-redde-sagnomsust-laks-gir-opp/2-1-609441?fbclid=IwAR06qiSI9Ucqrw6x-OJ79z5LyRpvYO3B7ahpHQ2SNNif4DeFsR0g5436tTU
 13. Da har jeg sendt bekymringsmelding til Fylkesmannen. Her er tullingene som arrangerer disse guidede turene. https://www.graylingland.com/fly-fishing-for-sea-trout-at-arctic-ocean Jeg har sendt mail til alle tre e-postadressene på hjemmesiden deres og bedt om at de slutter med dette. Ikke nok med at det var en finsk tankbilsjåfør som stor for utslippet av Gyro-infisert vann i Skibotnelva i sin tid, men nå skal altså andre finlendere fiske på en truet bestand også. Frekke som flatlusa disse finnene. Gå gjerne inn på hjemmesida deres (følg linken) og send de noen sinte mailer. De er forresten sponset av Vision. Kanskje bør Vision boikottes?
 14. Det arrangeres turer med guiding av finske fiskere til Pollen i Lyngen. På Vision sin instagramside ligger det bilder av store sjøørreter tatt lokalt i Lyngen. DETTE ER IKKE OK! Dette er en meget sårbar sjøørretstamme som ennå ikke har reetablert seg etter rotenonbehandling siste år. De av dere som har insta-konto kan gjerne logge seg inn på visionflyfishing.com og gi noen negative kommentarer til bl.a. bildet fra Lyngen. Rull ned på hjemmesiden til du kommer til 8 bilder i to rader. Bildet helt til høyre i øverste rad er fra Pollen. Her er det: Håper at alle som har anledning gir Vision (og fiskeren) tilbakemeldinger om at dette er miljøkriminalitet. Selv har jeg tenkt å varsle Fylkesmannen og be om at det etableres totalt stopp i fiske etter sjøørret i hele indre del av Lyngenfjorden.
 15. Ser at jeg har gjort meg skyldig i en skriveleif her ! Mente "juni" og ikke juli. Så da er vi kanskje enig HLF ?
 16. På tidligere fiske hadde det vært en idé, men kanskje ikke på den tiden. Kommer jo også an på hvor man fisker mot vannhastigheten, men det er marginal forskjell på synk 1 og 2. På denne tiden tar gjerne laksen det som er i øvre vannskiktet:)
 17. Er enig med mr Svensvik her at Rio Scandi Versitip er et mye bedre alternativ en de 3D linene til Guideline, som jeg ikke liker noe særlig godt heller .Denne Nextcast Zone i 600 grains er utrolig bra med en 15 fots spiss til TCX https://nfisk.no/fluesnorer/tohands-klump/nextcast/nextcast-zone#&variation=722437 Har hatt 14 fots TCX og bruker nå en Method 14 med denne lina og det fungerer perfekt.Dette er er ei fantastisk god spey line og 3D linene til Guideline kan ikke måle seg med denne.En Rio versitip som mr.Svensvik og anbefaler er et meget godt valg da i 9# til den stanga og slår knockout på Guideline sine 3 D klumper.
 18. Det var veldig bra, Filip. Da er det bare å bestille.
 19. Fant ut at de er fra Futurefly, og heter Sveppur.
 20. Hadde jeg vært i dine sko så hadde jeg dratt samme konklusjonen som deg - og heller fiska et anna sted.
 21. Hm.. Må nok en tur i tenkeboksen.. Andre som har meninger om 3 D snørene ?
 22. Var sist helg en tur i fjorden og kastet etter sjøørreten, sammen med mange andre fiskere. Først etter avsluttet fiske ble jeg obs på et skilt som står i fjæra på en av de kjente fiskeplassene. Skiltet forteller om den omfattende rotenonbehandlingen som elevene (og bekkene) i området har vært gjennom siste år. Skiltet ber også sportsfiskerne om å ta hensyn til en sårbar bestand av sjøørret, som alle kan forstå etter behandlingen, og ber om at fiskerne lar være å fiske på bestanden av stor sjøørret - og hvis man likevel gjør dette og fanger, bør man sette ut fisken igjen. Skiltet ga meg en litt ekkel følelse og gjorde at jeg måtte gå noen runder med meg selv. Er det så viktig å jakte de store trofefiskene for så å sette de ut igjen? Kan man ikke heller la være å fiske på denne sårbare bestanden, slik at den kan få reetablert seg uforstyrret? Jeg vet hva jeg har landet på, og jeg kommer ikke til å fiske mer der de kommende årene. Oppfordrer andre fiskere til å gjøre det samme. Det handler om å ta ansvar.
 23. For egen del bruker jeg begge deler, men det blir mest 10 fot til og med s3 spiss. Det gir meg lett og enkel kasting der det er trangt. Ex Scandi body s1/s3 med 15 fots s7 blir gjerne dypdykkutstyret. En slik tip veier mer enn 10 fot og egner seg ikke til kast over hodet/overhåndskast. Jeg har ikke body’er i ulike vekter, unntatt i flyt. Ellers går også tip’er fra andre merker, litt etter hva man ønsker av riggen.
 24. Takk for tilbakemeldingen. Jeg har en Sage 14 fot, TCX, 9er stang og bruker PTklumper som veier 36/37 gram på ca 12 m. Synes disse er ok både til spey og overhodekast. Ser at spissene til Riolinene er 10 og 15 fot lange. Hva bør jeg ev. velge ?
 25. Har veldig mye PT i kufferten, men jeg ble aldri den store 3D-kjøperen. Noen få ble det, de bare ligger der fordi jeg syns ikke de er gode å kaste med. Prøvekjøpte LTS short speedline, disse liker jeg å fiske med og har etter hvert flere liner i ulike vekter til forskjellige stenger. Men ingen liner jeg hadde kaster som disse: http://bergenaktiv.no/shop/rio-scandi-body-fi/ De er veldige fleksible og det er fx gjort i en fei å skifte tip hvis smeltingen øker på. Fisker vel 60-70-80% av tiden med ulike slike liner nå. Andre gjør noe av det samme, men sverger til andre merker som benytter samme prinsippet.
 1. Last inn mer innhold
×
×
 • Legg til ny...