Hopp til innhold
  • innlegg
    7
  • kommentarer
    12
  • visninger
    31 532

Gode drømmer og en fin morgen økt

Fly-fish

2 069 visninger

Gode drømmer

Klokken er 0410 og alarmen drar meg ut av drømmer om tørrfluefiske i fjellene hjemme i Etne. Trøtt som en strømpe setter jeg vekkerklokken på slumring 10 minutter. Glir inn i drømmen igjen. Snø, litt åpent vann og nesten 20 varmegrader, blå himmel, liten bris på overflaten som kommer og går. 2.2 kilo som jeg må slåss med for å klare å sette ut i vannet blant snø og is.

gallery_4062_491_41239.jpg

2.2 kilo muskler

Ikke lenge etter er jeg i brytekamp med en på 3.5 kilo. Der drar den forbanna alarmen meg igjen ut av drømmen igjen, nå som fiskene stadig blir større.

gallery_4062_491_1312959.jpg

Ikke vekk meg - IKKE VEKK MEG

For en deilig drøm dette er og jeg vil ikke våkne fra paradiset ikke så langt unna Bifrost. Men nye eventyr ligger foran meg og en må ikke sove bort fisketiden en har.

Ganske trøtt og sliten etter en lang Villmarks helg http://www.villmarketne.no/ i Etne står jeg opp i grålysningen. Ikke mange minutter senere er tenner pusset og kaffetrakteren i gang. Endelig skulle jeg få tid til en god morgensøkt etter sjøørreten sammen med mine fiskekompiser, Ulkekongen og Gammel Dansken. Niste og kaffe på plass i sekken, alt klart for en vakker fisketur langs fjorden. Blå himmel og ikke et vindpust, ikke de letteste forholdene for å lure de største sjøørretene. Akkurat slike utfordringer vi liker, skulle en kun fiske når forholdene var optimale hadde det ikke blitt mange turene på et år. Og når er forholdene optimale? En vet alldri når ting skjer når en på tur med flua.

gallery_4062_491_703042.jpg

Vakkert!

Sildstimer

Vel framme på en av godplassene rigget jeg stangen og tok en kopp kaffe, temperaturen viste 1 pluss grad. Store mengder sild var inne i vika hvor vi skulle fiske. Vak etter vak av ganske fin sjøørret langs hele strekningen. Etter 10-15 minutters venting kom endelig Ulkekongen og vi var i gang. Hva skulle en fiske med? Fattiggrisen ble satt på en 18’ lang fortom med 0.26 spiss på en glassklar Rio Outbound intermediate snøre. Stangklasse 6.

1 time senere hadde vi fortsatt ikke fått fiskekontakt og nå var det like før sola kom inn i vika vår. Nå falt valget mitt på en ultra lett dresset desciver i størrelse 2, Ulkekongen var mer over i den grå verden. En grå kutling på ca 4 cm. Mens Ulkekongen bandt fast fluen vaket det en grei ørret innenfor kaste lenge og jeg la fluen rett på vaket. Der satt den og en grei fisk på ca 1,3 kg lå i håven minuttet senere. Full av lakselus og ryggfinnen var nesten bort spist, men fisken var i grei kondisjon ellers.

gallery_4062_491_24684.jpg

Synd når det er slike skader på en ellers så fin fisk.

Helt inne i vika var nå Gammel Danske kommet og startet direkte på sin hot spott plass hvor han fikk sin første sjøørret på flue over kiloen for noen dager siden. En glad og stolt danske i Norge vil jeg si. Og gratulere så mye!

Kaffepause

En halvtime og noen fisker senere var det på tide med kaffe. Vakrere stunder skal en lete lenge etter: solen som varmer, en god kopp kaffe med venner lader batteriene opp for lang tid fremover. Diskusjonene rundt kaffekoppen dreier seg mye om sjøørretens velvære og fremtid. Og for oss er hver fisk verd sin vekt i gull, både Ulkekongen og jeg driver mye kultiveringsarbeid for å ta vare på Etnelaksen og ikke minst sjøørreten. Gammel Danske er ikke helt der enda, men han ser og forteller om det fantastiske arbeidet de har fått til i Danmark. Om ikke lenge må Nordmenn reise til Danmark på sjøørretfiske og til Island og Scotland på laksefiske hvis vi ikke snart tar trusselbildene på alvor for anadrom fiskearter her i landet. Men hvis vi sportsfiskere gjør vår del med å ikke ta ut fisk i noen år kan det hende at vi klarer å redde laksen og sjøørreten langs kysten vår. Nok om det, nå er det fiske som gjelder.

Slike skulle Norge hatt flere av

Ulkekongen tuslet ut på bryggen og ikke lenge etter var det full aksjon i stangen. Siden jeg ikke hadde kamera med, filmet jeg det med mobilen min. Se Ulkekongen med den ”Vakreste jeg vet”

Se på linken Ulkekongen kjører fisk

En meget velfortjent fisk til Ulkekongen. Fineste sjøørreten jeg har sett på lenge, uten luseskader og i meget fin kondisjon. Ca 1,5 kilo sølv og muskler.

gallery_4062_491_608921.jpg

året vakreste og da snakker jeg ikke om Ulkekongen

Ikke så mye mer action på morgningen. En stor nise kom inn i bukten og dermed forsvant silda vår. årets første laks ser vi også leke seg ute på fjorden.

Tiden var inne for å komme seg hjem til hage arbeid og litt søvn før årets første ørrettur til fjells skulle gjennomføres.

På en slik dag er det vanskelig å skille mellom drøm og virkelighet... :msn-wink:

Skitt fiske0 kommentarer


Recommended Comments

Ingen kommentarer å vise

Gjest
Legg til en kommentar...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
×
×
  • Legg til ny...