Hopp til innhold

Anita's Blogg

  • innlegg
    25
  • kommentarer
    24
  • visninger
    73 621

Første skritt på veien til Spey-O-Rama...

Anita

1 458 visninger

Livet er så skjørt og urettferdig. Lev mens du ennå kan! Plutselig en dag kan du ikke leve livet du er vant til. Nyt øyeblikkene, sett pris på de du er glad i og lev hver dag som om det skulle være din siste. Når du minst aner det kan livet være over....

Det har blitt begrenset med trening til Spey-O-Rama den siste tiden, men nå er vi i gang med fokuset på treningen. Mørket faller raskt på, kulden er godt på vei, det er allerede meget kaldt i vannet, så kryss fingre for isfrie helger framover! Jeg har en lang treningsvei igjen før jeg kan føle meg "klar". Akkurat nå kjennes det en smule stressende.. :shock:

Spey-O-Rama, San Fransisco, den tøffeste spey konkurransen i verden..... Skremmende!! :scared: På 6 minutter skal det kastes 12 kast. Det er fire forskjellige kastetyper man skal ha med; høyre spey, høyre snakeroll, venstre spey og venstre snakeroll, og du har kun 3 kast på hver! Vinkelen er på 45 grader, og vi damene står på 85 cm dybde.

Dag 1 er det treningsrunde for alle på 15 minutter hver. Dag 2 er det kvalifisering for menn og treningsrunde nr 2 for damene, 6 minutter. Dag 3 er det finale for alle.

Bilder fra SOR 2010 (Knut Ekelund)

Jeg fokuserer på å ta denne første turen bort kun som trening og søken etter ny lærdom. Det jeg er redd for er at nervene tar overhånd, og at jeg "driter" meg fullstendig ut... men men... man får bare prøve å la være å tenke på det... :blush:

Damene som kaster der er virkelig gode, og jeg får tøff konkurranse. Snittet på de tre beste damene som var med i år lå på 39,32 meter, 35,82 m og 35,57 m. Det er en sterk økning i snittet fra i fjor. Disse damene har lang erfaring og er i tillegg så heldige å få jobbe med dette profesjonellt. Der har de en stor fordel når det kommer til treningstid, samt de slipper den ødeleggende isen på vannet om vinteren :wink: . Hvis jeg skal kunne hevde meg i toppen må jeg få litt mer "kjøtt på beina" først. Med så lite trening jeg får framover, er jeg redd jeg ikke blir stabil nok. Her må alle kastene sitte som støpt i kroppen og man må bare smelle til med en gang. Jeg får bare sette i gang med effektiv trening så lenge det er mulig :) .

På dagens trening hadde jeg litt framgang. Høyre snakeroll har begynt å sitte, og jeg har fått med "futten" på den. Venstre snake følger lovende etter :P . Vinkelen på speyen er en annen sak.. 45 grader er en enorm vinkel!! IIIIIIIIIK! Men dog, teknikken kommer seg så det er bare å pirke videre og det er nok bare et tidspørsmål før den sitter bedre. Venstre spey må jeg jobbe MYE med. Fikk det litt bedre til utover dagen i dag, så jeg føler at jeg nærmer meg noe. Jeg må bare starte med å jobbe kun teknisk med armbevegelsene og kroppen, og etterhvert få med meg snøret. I morgen er en ny dag med nye muligheter for å terpe teknikk. :biggrin:2 kommentarer


Recommended Comments

Gjest
Legg til en kommentar...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
×
×
  • Legg til ny...