Hopp til innhold

Anita's Blogg

  • innlegg
    25
  • kommentarer
    24
  • visninger
    73 508

Suget etter en laks

Anita

503 visninger

Jeg har hørt rykter om at kastetrening ikke er alt her i verden, "Hva????", så da var det vel på tide å ta seg en ferie da. En herlig uke med ørretfiske på fjellet (selvfølgelig ikke uten min kjære 15' og konkurranselina...det er jo tross alt plass til å trene bak hytta...), suuuuuge inn naturen, nyyyyyte vak etter vak og den vakre ørreten, og prøve å lære den crazy hannbikkja at det IKKE er lov til å hoppe ut i vannet og ta fisken som sitter på flua...

Crazy Timmy

Men så skulle det nye og spennende eventyret begynne.. Det var på tide å ta turen for å lære seg enhånds laksefiske :). Med telt og sovepose, og bilen pakket full av Zpey stenger, satte vi kursen vestover, hvor Knut hadde valgt Bjerkreim som en passende elv for en fersking som meg. Jeg falt pladask for den herlige elva. Dette skulle bli noe annet enn de få turene jeg har vært med pappa i lågen.

Bjerkreimselva

Fylt med forventning ble vadebuksene påkledd og stengene gjort klare. Aldri hadde jeg kastet enhåndsspey i en elv, og aldri hadde jeg fisket med et snøre som sank. Med en kraftig vind fra høyre, skulle dette vise seg å bli forferdelig vanskelig... :shock: Huff som jeg savnet tohåndsen... Jeg strevde fælt, og med iherdige instruksjoner fra min beste halvdel, gikk det da litt bedre etterhvert.

Dette var vanskelig..

Laksefiske ja... Det var ikke som forventet. Etterhvert som jeg lærte triksene for å fiske etter den etterlengtede, syntes det for meg som om alt var bakvendt i forhold til ørretfiske. Forvirret. Frustrert. :blink: Fikk da til et kast i ny og ne hvor flua faktisk fisket, men da hadde jeg nok allerede skremt livet av de laksene som måtte befinne seg i området.

Sååå liten var fisken som ville ha flua mi..

Endelig kom vi til et sted hvor jeg kunne bruke tohåndsen, en 13'3 Zpey Instinct som jeg likte veldig godt. Selvfølgelig måtte jeg kaste med venstre, men det var tross alt myyyyyyyye lettere enn den umulige enhåndsen. :msn-wink: Laksen hoppet og spratt rundt, og jeg følte den ertet meg det den kunne. Det trigget meg nok til å kjenne suget etter å kjenne følelsen av å ha en laks på flua... Suget ble ikke mindre da Knut dro på en trekilos. Suget er fortsatt tilstede, men laksen uteble denne gang for min del.. Det er iallefall helt klart ikke siste gang jeg er på laksefiske! :P2 kommentarer


Recommended Comments

Gjest
Legg til en kommentar...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
×
×
  • Legg til ny...