Hopp til innhold

Anita's Blogg

  • innlegg
    25
  • kommentarer
    24
  • visninger
    73 545

Da det hele begynte..

Anita

528 visninger

”PANG! Hørte du den smalt i snella?!”, ”Åååååå, jeg får det ikke til”, ”Ja, men jeg prøver jo..”, ”Så du det kastet eller?!”, ”#%&N#/!?§%&¤#!!!!!”, ”Å er det sånn jeg gjør det”, ”Jeg SKAL klare det!”, også litt mer ”#?&%#NNNNN ”….. Dette er setninger som ofte har kommet ut av min munn det siste halvannet året. Og hva i all verden er det jeg driver med? Jo, konkurransekasting med fluefiskeutstyr. (Vel.. det er vel ikke til å legge skjul på at noen av setningene er godt brukt når jeg fisker også..)

Det hele startet da jeg ble bitt av ”kastebasillen” i fjor vinter. Egentlig skulle jeg bare være med pappa for å rigge i stand til en konkurranse dagen etter, men vips så var jeg meldt inn i klubben og ble pent nødt til å stille på konkurransen. Jeg skalv som et aspeløv, og kastet så dårlig at jeg bare hadde lyst til å bli usynlig. Etter det kunne det bare gå en vei, og det var oppover. Jeg møtte min kjære, og så heldig som jeg var, var han også smittet med den beryktede kastebasillen.

”Basillen” min ble sterkere og jeg forsøkte meg på tohånds overhodet med 15`. Trente i to uker og ble med på NM i Oslo. Resultatet var et kast på 32 meter. Ja ja, det var jo OVER 30 m i alle fall.. Heldig som jeg er, stoppet det ikke her. Jeg fikk muligheten til å bli med på alle tohåndsøvelsene på VM på Fagernes. To og en halv måned hadde jeg på meg til å lære dette.

Den sommeren ble ikke som andre sommere… Trening, trening, trening og atter trening. Rullekast og switchkast, rullekast og switchkast… Puh… Høyre og venstre, venstre, venstre og litt høyre igjen….. Etter to mnd med terping, terping, terping og en hel del tegninger av teknikker som ble hengende her og der i huset, begynte jeg å bli febrilsk etter å lære meg denne svært omtalte vinklingen.

Da VM nærmet seg kom også nervene smygende… Men da jeg hadde siste treningsøkt på campen før ilden skulle brennes, følte jeg at dette mestret jeg. Det skulle vise seg å ikke vare så lenge. Salmon Distance gikk rett i den store hvite. Huff og huff, men dagen etter skulle jeg vise dem tenkte jeg. Speyen på brygge skulle heldigvis i gang tidlig og nervene rakk ikke å sette seg skikkelig. Det endte med et kast på 36,5 meter, kun 2,5 meter bak vinneren, og jeg kunne glede meg over en bronse. Selv kunne jeg da tenkt meg å gå rett ut i vannet og kaste 15` spey, men det var bare å drømme om. Tiden gikk og den kom, og den gikk saktere og saktere… Da jeg endelig stod der ute, 15 cm dypere enn vi skulle og med bølger på vannet som kunne skremme livet av enhver nybegynner, kom kvalmen som en rakett og jeg trodde virkelig et øyeblikk at noe kom til å gå veldig galt.. 32,5 m høyre og 27,5 meter venstre ble enden på visa. 4,5 og 2,5 m bak vinneren, og min tredje bronse denne helgen. Forsøkte å muntre meg selv opp med at jeg hadde jo tross alt to godkjente kast på venstre, noe de andre damene ikke hadde.

16' VM 2010 15'1 VM 2010

Nå var det gjort. Basillen var så sterk at den har blitt en kronisk lidelse. I dag har jeg mine rekorder på 48 meter høyre og 38 meter venstre i 15`spey, og 47 meter på 15` Salmon Distance med en norgesmester-tittel.

Min ambisjon er å bli blant verdens beste kvinnelige speykastere. Mine mål er å bli norgesmester, nordisk mester og verdensmester i begge spey øvelsene, og mitt langsiktige mål er å vinne Spey-O-Rama. Det er det denne bloggen kommer til å handle om… Kommer jeg til å nå mine mål?1 kommentar


Recommended Comments

Inn, inn, iiiiinnnn.... og opp, kjære:-)! Jeg vet du får dette til og du har allerede kommet veldig langt. Jeg er så stolt av deg jenta mi:-)! Stolt over å ha vært med deg og trent deg, hele veien:-)!

Din Knut

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar
Gjest
Legg til en kommentar...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
×
×
  • Legg til ny...