Hopp til innhold
  • innlegg
    7
  • kommentarer
    12
  • visninger
    31 538

Sjøørretfiske - Den gylne timen.

Fly-fish

978 visninger

Etter noen uker med ekstremt mye arbeid var det godt å komme hjem fra Stavanger til Etne tidlig i dag. Selvsagt fikk jeg med meg slutten på VM staffen for skiskytterne. Gullet gav det lille kicket som en trenger for å komme ut når været er passet surt. Godt med vind og snø/hagel byger. Inne på yr.no og sjekket flo og fjæra. Perfekt å komme seg ut når tidevannet snur og det blir godt med strøm i fjorden.

15 minutter senere var jeg på plass. En vik i le for vinden og tror du ikke solen kom også. Stangen ble raskt rigget og fluevalget ble en krystal bugger #8, en flue som har vist seg å virke godt i helt klart vann og et par varmegrader i sjøen. Snørevalget ble RIO outbound intermediate. Bruker ofte også synk 4 på slike forhold da fisken går ofte litt dypere. Men valget ble enkelt da jeg så flere fine fisker som var oppe og viste seg. Kunne nesten ikke tro det, men de så store ut.

På det tredje kastet satt den første, feit som en smult bolle og avrundet opp til 1 kilo.

114809_s.jpg

Smultbolle med mye lus

Smultbolle med mye lus

Telte ca 55 lus på fisken, men den var i utmerket kondisjon. Året første nesten kilos fisk var et faktum. Et par lugg og en ny satt. Dagens minste på 400g. Med 2 kjønsmode lus. Der var en kjempe oppe, kastet satt perfekt og sekunder etterpå var det tivoli. Her var det tyngde og fart. Den kom opp som en hvithai som angriper selunger et par ganger. 2 minutter senere var den mistet. Tipper en vekt på godt over 3 kilo og for en følelse. Rått og kult. Får ofte spørsmålet om jeg ikke blir sur når jeg mister fisk. Nei ikke i det hele tatt, merkelig nok.

Klok av tidligere erfaringer knytter jeg alltid om fluen etter en 20 - 30 kast. Flue ble knuttet på nytt og kastingen var i gang. Noen nye lugg og der satt den, nytt sirkus!! Noen minutter senere lå en 1,7 kilos i håven.

114808_s.jpg

Lite samarbeidsvillig foto objekt

Nå ringte jeg til "Ulkekongen" min fiskevenn, tidligere hadde jeg sendt flere SMS uten at det hjalp. Tror han tilbakela 10 km kjøring litt raskere enn anbefalt. Når han stoppet og rigget stangen tok jeg 3 sjøørreter på 3 kast mellom 400 og 800 gram. En fin måte å ønske han velkommen på.

Spørsmålene fra "Ulkekongen" var enkle; Flue? Snøre?

114810_s.jpg

Ulkekongen på sin vante plass og element

Takk var svaret og etter 1 min fikk han en fin fisk på ca 1,4 kilo. Stemningen var god kan en si.

En ny kilos ble det på oss begge og noen mindre. Vi trenger ikke å si meget når en treffer slike forhold og bet. Etter en time var det over og neste tur er allerede planlagt. Ikke ofte en får oppleve "Den Gylne Timen".

Mitt første innlegg i bloggen, men det vil komme flere meget snart. Tror det blir en ny tur i morgen.1 kommentar


Recommended Comments

Gjest
Legg til en kommentar...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
×
×
  • Legg til ny...