svensvik

Medlem
 • Antall innlegg

  2 428
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

 • Days Won

  200

svensvik last won the day on januar 15

svensvik had the most liked content!

Omdømme på forumet

236 Svært god

Om svensvik

 • Bursdag september 1

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Valldal
 • Favorittfiske
  Laks

Siste profilvisninger

4 519 profilvisninger
 1. Lurte meg litt unna oppussingen i dag og laget mtp siste sommer hvor elveisen lå ut juni og det har snødd siden 22. juli, en tjukk og glorete en. Litt gul isbjørn, rødoransje tråd og sjartrø tinsel. Ekorn og snowrunner vinge med sjartrø Krinkle, og lang gul teal som et slags speyhackle. Håper det kan være noe ved bunnfrosset kulp.
 2. Trodde ikke at var så ille som dette. Men det er det altså. www.altaposten.no/nyheter/2018/01/11/Ny-rapport-Lakselus-drepte-50.000-villaks-i-året-15888039.ece
 3. Antar herrene har fått med seg denne danskeoppfinnelsen? Vil tro at den striper max i strøm siden den trekkes forfra og ikke sideveis. Får lage noen for testing litt utpå sesongen.
 4. Da ble det til tross for intens oppussing, også en nyttårsflue dette nye året. En slags grønn Undertaker med noen grønne og svarte Nutriahår, bindetråd, peacock dub med grønn rib. Undervinge av grønnfarget ekorn, mellom av påfugløyeherl og på toppen litt Snowrunner. Uråd å få et godt bilde med min gamle Iphone nå, som snøbygene strømmer på. Har snødd siden 22. juli nå.
 5. En 1. juledags flue må man ha, før dagen starter for alvor. Litt Nutria bak, rød lakket bindtråd, svenskeplast. Isbjørn med litt langt blåfarget ekorn over og påfugløyeherl med litt stæsj. Badger og noen strå Snow Runner. Oppvarmingen begynner å hjelpe ørlite.
 6. Siden ytterligere en dag er gått, ønskes alle en riktig god jul fra Nord-Vestlandet - nasjonens beste vestkant. Og at rekordlaksen hugger et skikkelig hugg i 2018.
 7. Førsteklasses saker dette, selv om det skjer ca på denne tiden hvert år. Helt klart en grunn til å småfeire, ikke minst fordi man begynne å telle dager igjen. Og når man gjør det, innser man at diverse ting faktisk haster!
 8. Da ble det litt opphold i stadig pågående oppussing, og en ny oppvarmingsrunde ble gjennomført. Men det virker nærmest som at fingrene har frosset, til tross for plussgrader ute. Nutria stjert, litt lakket bindetråd, floss og peacock dub. Mallard falsk hackle, blå badger. Snow runner med mallard oppå.
 9. Dette hadde neppe noe med mat og drikke å gjøre. Heller ikke dagsformen. Det hele bunner seg nok i at du ikke hadde sett deg tid til nødvendig antall ribbe-treningsleire og -timer i november. Desember krever sitt av en mann, så nødvendige forberedelser og oppkjøring er sterkt å anbefale. Enkelte begynner så snart fiskesesongen er over.
 10. Høres allsidig og avansert ut dette. Men er pinnekjøttet fra en elvedal på Nord-Vestlandet? Ellers er det neppe særlig kvalitet, frykter jeg for.
 11. Ingen stor affære. Men om noen dager er det solsnu, og for egen del så jeg det første valdet lagt ut til salg for sommeren -18. ingen store saker, men litt er det!
 12. Oppussingfri i dag, og dermed et par poachere. Svenskeblå plast og Mirage opal. Isbjørn, litt sølv og snow runner. Et kort og bredt legg av rev på toppen, for å skape mer bredde foran. Dårlig lys på disse traktene nå mtp mobilbilde. Men snart snur sola!
 13. Man pusser opp stua, noe som går ufattelig tregt. Men høstens prøvebinding nr. 2 er likevel gjort. Blå og blank.
 14. Mon tro hvordan de tenker seg å løse slikt? Bl a ganske mye vann her. http://www.fiskeguiden.no/fiskeGuiden/index.php?side=NyheterTre&NewsID=2687
 15. Du kan fint lage hull på begge sider. Foretrekker for egen del forskjellige størrelser på flua mtp på strøm, gjerne inntil 2,5 cm rør. Tettingen foran bidrar til at flua ikke synker så lett, en tettet tube vil stripe bedre. Men det går fint uten, hvis man vil fiske en tube på begge måter.