svensvik

Medlem
 • Antall innlegg

  2 440
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

 • Days Won

  218

svensvik last won the day on februar 28

svensvik had the most liked content!

Omdømme på forumet

243 Svært god

Om svensvik

 • Bursdag september 1

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Valldal
 • Favorittfiske
  Laks

Siste profilvisninger

4 639 profilvisninger
 1. En ganske langvarig trend dette nå. Men egenarten av et slikt forum som dette kan likevel kanskje vinne til slutt? La oss tro det.
 2. Litt bra mimring fra FB. https://www.facebook.com/groups/440307056052048/permalink/1615168948565847/?comment_id=1616763248406417&notif_id=1520378603652571&notif_t=group_comment_reply&ref=notif
 3. Neida, de er/var vanlige ovale monoliner, og som krevde bare en langstrekk i mai. Intermediate. Uansett må skytelinene trekkes av og kontrolleres for snurr, hakk eller andre småskader. Da må det vel bli Amnesia når den dagen kommer, vil ha skyteliner som synker og trekker synkelinene minst mulig ut av vannet. Takker igjen hjerteligst for disse gode rådene.
 4. Også når det gjelder skyteliner, må være en god balanse mellom ytelse, brukervennlighet og holdbarhet, tenker jeg Varivas Airs skyter veldig bra, men men er den den ikke alt for stiv, har for mye minne og slites/skades for lett? Syns jeg. Tenker også på at linen skal fungere fra første kast, at den ikke skal ha behov for mer strekking enn den som gjøres i mai og at den ikke må vannes. Men alle disse gode tipsene er behørig lagret mtp tiden som kommer, inntil videre har jeg 4 gule LTS liggende, de varer en stund. Hvit Sufix er vel en flytende skyteline?
 5. Ja, det har vært sterke besvergelser og hyttede never også tidligere. Så da er det vel bare å kaste seg over søvnløsheten, altså Amnesia. Men ser også at OPST Lazar anbefales. Den som lever må bare fortsette å teste.
 6. Fra før av er LTS's gule forsvunnet. Nå forlater også denne elvbreddene. Skikkelig nedtur for verdenssamfunnet, uten at FN synes å bry seg. Nå må man bare passe på det en har, så varer de kanskje enda et par år.
 7. Mer om farene i sjøen, som en kontrast til alt man prøver å gjøre i elvene. https://www.nrk.no/sognogfjordane/_-lakselusa-drap-nesten-all-villakssmolten-1.13925757
 8. En grundig opp-pussing bringer litt av hvert for dagen. Her er min aller første fluebok, "Fly tying for salmon." Forfattet av den ikke helt ukjente Eric Taverner, trykket i Edinburgh og gitt ut i 1947. Jeg betalte 16,65 kr for denne og fikk igjen 5-øren. Gjennomsiktige omleggsark på fargeillustrasjonene. Må trolig være kjøpt i Volda på en fortsatt oppegående bokmangel, mest trolig i 1968 eller -69. Og min første bok i praktisk fiske "Med stang og snøre," av Arne Schultz og gitt ut i 1956. Skatter, dette.
 9. Den siste januarflua i år. Det blir neppe noen "ny kreativ sommerkolleksjon" på meg, kanskje er det et håp uti mars. En etter Blue Doctor med selvvalgt vinge, blått ekorn og svart rev. Greit med et "klassisk" mønster innimellom, må lete fram lite brukte materialer og være mer nøyaktig enn på bruksfluer uten navn og mønster. Strutseherlet kan bare kastes, men ulltråd og rød dub er like bra.
 10. Da skjedde det altså faktisk i år også. Man kan aldri være sikker på om denne hendelsen kommer, jvnf. diverse dystopisk tilnærming til naturens overlevingsevne. Men noe må enkelte leve godt på, slik er det bare. Og fortsatt skjer denne store begivenheten til samme tid eller dato!
 11. Enda en flue med Nutria i vinge og hale - for august og lavt vann. Denne gangen etter den velkjente Rotenon som er en veldig god flue i brevann. Svart Axxel i stedet for silke. Dobbel krok 8.
 12. Det gikk brått opp for meg at elveisen kanskje smelter til august, så da ble det par med Nutria. Opal og sølv på kroppene. Neida, ikke spyttet på og dandert som modeller, får uansett ikke brukbare bilder med en gammel Iphone nå.
 13. Lurte meg litt unna oppussingen i dag og laget mtp siste sommer hvor elveisen lå ut juni og det har snødd siden 22. juli, en tjukk og glorete en. Litt gul isbjørn, rødoransje tråd og sjartrø tinsel. Ekorn og snowrunner vinge med sjartrø Krinkle, og lang gul teal som et slags speyhackle. Håper det kan være noe ved bunnfrosset kulp.
 14. Trodde ikke at var så ille som dette. Men det er det altså. www.altaposten.no/nyheter/2018/01/11/Ny-rapport-Lakselus-drepte-50.000-villaks-i-året-15888039.ece
 15. Antar herrene har fått med seg denne danskeoppfinnelsen? Vil tro at den striper max i strøm siden den trekkes forfra og ikke sideveis. Får lage noen for testing litt utpå sesongen.