Blogger

Våre blogger

 1. Gode drømmer

  Klokken er 0410 og alarmen drar meg ut av drømmer om tørrfluefiske i fjellene hjemme i Etne. Trøtt som en strømpe setter jeg vekkerklokken på slumring 10 minutter. Glir inn i drømmen igjen. Snø, litt åpent vann og nesten 20 varmegrader, blå himmel, liten bris på overflaten som kommer og går. 2.2 kilo som jeg må slåss med for å klare å sette ut i vannet blant snø og is.

  gallery_4062_491_41239.jpg

  2.2 kilo muskler

  Ikke lenge etter er jeg i brytekamp med en på 3.5 kilo. Der drar den forbanna alarmen meg igjen ut av drømmen igjen, nå som fiskene stadig blir større.

  gallery_4062_491_1312959.jpg

  Ikke vekk meg - IKKE VEKK MEG

  For en deilig drøm dette er og jeg vil ikke våkne fra paradiset ikke så langt unna Bifrost. Men nye eventyr ligger foran meg og en må ikke sove bort fisketiden en har.

  Ganske trøtt og sliten etter en lang Villmarks helg http://www.villmarketne.no/ i Etne står jeg opp i grålysningen. Ikke mange minutter senere er tenner pusset og kaffetrakteren i gang. Endelig skulle jeg få tid til en god morgensøkt etter sjøørreten sammen med mine fiskekompiser, Ulkekongen og Gammel Dansken. Niste og kaffe på plass i sekken, alt klart for en vakker fisketur langs fjorden. Blå himmel og ikke et vindpust, ikke de letteste forholdene for å lure de største sjøørretene. Akkurat slike utfordringer vi liker, skulle en kun fiske når forholdene var optimale hadde det ikke blitt mange turene på et år. Og når er forholdene optimale? En vet alldri når ting skjer når en på tur med flua.

  gallery_4062_491_703042.jpg

  Vakkert!

  Sildstimer

  Vel framme på en av godplassene rigget jeg stangen og tok en kopp kaffe, temperaturen viste 1 pluss grad. Store mengder sild var inne i vika hvor vi skulle fiske. Vak etter vak av ganske fin sjøørret langs hele strekningen. Etter 10-15 minutters venting kom endelig Ulkekongen og vi var i gang. Hva skulle en fiske med? Fattiggrisen ble satt på en 18’ lang fortom med 0.26 spiss på en glassklar Rio Outbound intermediate snøre. Stangklasse 6.

  1 time senere hadde vi fortsatt ikke fått fiskekontakt og nå var det like før sola kom inn i vika vår. Nå falt valget mitt på en ultra lett dresset desciver i størrelse 2, Ulkekongen var mer over i den grå verden. En grå kutling på ca 4 cm. Mens Ulkekongen bandt fast fluen vaket det en grei ørret innenfor kaste lenge og jeg la fluen rett på vaket. Der satt den og en grei fisk på ca 1,3 kg lå i håven minuttet senere. Full av lakselus og ryggfinnen var nesten bort spist, men fisken var i grei kondisjon ellers.

  gallery_4062_491_24684.jpg

  Synd når det er slike skader på en ellers så fin fisk.

  Helt inne i vika var nå Gammel Danske kommet og startet direkte på sin hot spott plass hvor han fikk sin første sjøørret på flue over kiloen for noen dager siden. En glad og stolt danske i Norge vil jeg si. Og gratulere så mye!

  Kaffepause

  En halvtime og noen fisker senere var det på tide med kaffe. Vakrere stunder skal en lete lenge etter: solen som varmer, en god kopp kaffe med venner lader batteriene opp for lang tid fremover. Diskusjonene rundt kaffekoppen dreier seg mye om sjøørretens velvære og fremtid. Og for oss er hver fisk verd sin vekt i gull, både Ulkekongen og jeg driver mye kultiveringsarbeid for å ta vare på Etnelaksen og ikke minst sjøørreten. Gammel Danske er ikke helt der enda, men han ser og forteller om det fantastiske arbeidet de har fått til i Danmark. Om ikke lenge må Nordmenn reise til Danmark på sjøørretfiske og til Island og Scotland på laksefiske hvis vi ikke snart tar trusselbildene på alvor for anadrom fiskearter her i landet. Men hvis vi sportsfiskere gjør vår del med å ikke ta ut fisk i noen år kan det hende at vi klarer å redde laksen og sjøørreten langs kysten vår. Nok om det, nå er det fiske som gjelder.

  Slike skulle Norge hatt flere av

  Ulkekongen tuslet ut på bryggen og ikke lenge etter var det full aksjon i stangen. Siden jeg ikke hadde kamera med, filmet jeg det med mobilen min. Se Ulkekongen med den ”Vakreste jeg vet”

  Se på linken Ulkekongen kjører fisk

  En meget velfortjent fisk til Ulkekongen. Fineste sjøørreten jeg har sett på lenge, uten luseskader og i meget fin kondisjon. Ca 1,5 kilo sølv og muskler.

  gallery_4062_491_608921.jpg

  året vakreste og da snakker jeg ikke om Ulkekongen

  Ikke så mye mer action på morgningen. En stor nise kom inn i bukten og dermed forsvant silda vår. årets første laks ser vi også leke seg ute på fjorden.

  Tiden var inne for å komme seg hjem til hage arbeid og litt søvn før årets første ørrettur til fjells skulle gjennomføres.

  På en slik dag er det vanskelig å skille mellom drøm og virkelighet... :msn-wink:

  Skitt fiske

 2. Anita
  Siste blogginnlegg

  I livet står man overfor mange valg. Valg om hva som bør prioriteres. Valg om satsing. Jeg står overfor et valg nå. Satse for å kjempe, eller bare bruke tiden på andre viktigere ting. Men hva er egentlig viktig for meg? Vil jeg virkelig delta i et VM uten sjanse til å ta medalje? Neeeei.... det høres kjedelig ut....

  Jeg tror piffen gikk litt ut av meg etter turen til Spey-O-Rama 2013. Det ble en tøffere psykisk påkjenning for meg enn jeg kunne forventet på forhånd. Det gikk bra de første dagene, og treningsrundene gikk nesten strålende. Men så kom presset og forventningene.... og så steg forventningene til meg selv... Det ble rett og slett noe jeg ikke helt hadde kontroll til å takle. Jeg ble også veldig psyket ut av en annen ting... Dette er vanskelig å forklare og sikkert vanskelig å forstå, for jeg vil ikke snakke dårlig om andre mennesker. La meg si det slik at en person pratet konstant om en annen person, og dette medførte til at jeg konstant tenkte på min bror som døde meget raskt av kreft hvor ingen hadde makten til å gjøre noe som helst. Jeg ville hele tiden bare skrike: "Vis litt respekt!!!"....men det gjorde jeg ikke... Jeg forsøkte heller å "flykte" inn i skallet mitt.... Ja, jeg skulle nok likt å være en skilpadde innimellom....

  Nå ja, dagene gikk, kampen ble hard, jeg tok i for mye.... og jeg bomma fullstendig! En 3.plass i verdens vanskeligste spey konkurranse, kamp mot verdens beste kvinnelige speykastere som har mange års erfaring... joa, det er vel ikke så "gærli" det.... men det er det å vite at man kan så mye bedre som er irriterende! Det ble ny lærdom igjen....: tren mentalt også! :excl:

  Året har, på tross av SOR og en langvarig betennelse i hoften fra tidlig sommer (som fortsatt slites med... :angry:), gått temmelig greit. Jeg vant sammenlagt i Norgescupen, og er meget fornøyd med det. :biggrin: 5#Cup sesongen er i gang, og jeg har deltatt på to stevner hvor jeg har satt to nye perser (30,67 og 31,82 m) på lengden. Plutselig har jeg skjønt noe der, men jeg skjønner vel egentlig ikke helt hva.... :wink: En ting har jeg i alle fall skjønt veldig godt nå etter femmertrening og et par spey treninger: RETNING betyr myyyyyye mer enn jeg kunne forestille meg tidligere.

  Akk ja... Jeg pratet om det å ta et valg.... Noen ganger har man kunnet på forhånd påstå at her tar jeg en sisteplass eller her når jeg toppen med gull. Forholdene er jevnere enn noen gang. Det er mange damer som nå ligger på samme nivå, og det er umulig å forutse resultatlistene. Det er damer som ligger i "hardtrening" og har blitt skikkelig gode.

  Derfor må jeg nå ta et valg. Satse alt eller være med som "fyllstoff"? VM blir igjen på Fagernes i august 2014. Jeg vet at hvis jeg skal kunne kjempe om medaljer, må jeg trene enormt mye. Styrke og kondisjonstrening flere ganger i uken, kaste og teknikktrening ennå flere ganger i uken. Dette må kombineres med full jobb som ofte spiser mye av fritiden, et hus under oppussing og ikke minst mine tre hunder. Vi har gjort det før, og vi kan klare det igjen... Farvel til sofa og sosialt liv - trening til VM "here we come"!!

 3. Annes Blogg

  • 2
   innlegg
  • 1
   kommentar
  • 9571
   visninger

  Siste blogginnlegg

  Anne
  Siste blogginnlegg

  Fiskeri- og kystministeren må være ugild på sin post. Jeg er eitrende forbannet!

  Oppdrettslaks lever som sild i tønner, eter kjemikalier og avler lakselus i horder, som igjen drepes av gift. Rett i sjøen!

  Skulle like å se at det ikke ble oppstandelse hvis Norges snaut 50.000 gårdsbruk slapp siloen i elva, tippet kumøkka i våtområder og sopte i hop slakteavfallet i dynger her og der. Så nesehårene til naboen vibrerte under St. Hans-grillingen. For det er det som skjer i oppdrettsnæringen. Og like fortrødent går det videre. For å skape litt blest roper en og annen ulv ulv, det er krise i et par dager, det skrives noen kronikker, NINA og DN kommer med noen tall – så fortsetter livet i oppdrettsumpen som før.

  SISTE: Lakserømmingen fra SalMar Fishing AS ved Hitra i Sør-Trøndelag skjedde trolig sist torsdag, men Fiskeridirektoratet ble først orientert mandag morgen.

  Kilde VG

  Jeg er en av dem som har skrevet metervis om lakseoppdrett, skrall lakseforvaltning – her under Laksens Gang og på forumet til Fluefiske.net. Hvorfor gjør ikke jeg mer? Hvorfor gjør ingen andre mer? Hvorfor samler vi ikke troppene til demonstrasjon foran Stortinget eller samler en gjeng til lakselenking i ei lakseelv på lakseåpningen? Hvorfor tropper vi ikke opp hos fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen eller miljøvernminister Erik Solheim med lakselus på en middagstallerken? Men vi snakker om det...

  Hvorfor? Jeg tror svaret er; vi vet i utgangspunktet at det ikke nytter. Vi blir ikke hørt. Å snakke til politikerne om noe som er en så stor næring og skattekilde i Norge, er som å prate til veggen. De vil rett og slett ikke. Waste of time. Er det det? Nei, jeg tror egentlig ikke det. Ikke at vi får umiddelbart gjennomslag for våre krav, men vi setter dagsorden. Vi er med og presser på – som den kjente sytråden. Én runde ryker ved et napp, 20 surringer strammer til.

  Det er ingenting i denne verden som gjør meg så eitrende forbannet som to ting; urettferdighet og forsøpling av naturen. Oppdrettsnæringen er begge; fordi det er urettferdig overfor oss som lever i dag og urettferdig overfor våre etterkommere at vi forvalter naturen som ei søppeldynge. Det er urettferdig overfor den atlantiske villaksen – som er en så gammel art at at det er patetisk at besserwissere på børsen skal kaste den på dør for å skvise ut flest mulig dollartegn for egens vinnings skyld – på bekostning av naturen. Og det er et skralt dyrehold. Det er det oppdrettsnæringen er!

  Og Lisbeth Berg-Hansen gjør meg eitrende forbannet. Hun sitter på statsrådtaburetten som fiskeri- og kystminister. Og hun har eierinteresser i oppdrettsnæringen. En bruker på Fluefiske.net googlet fram noen opplysninger. Berg-Hansen må være ugild, som det heter.

  ugild el. inhabil, bet. på en person som har en slik interesse i en sak el. tilknytning til personer som har interesse i saken, at det er egnet til å svekke tilliten til hans/hennes upartiskhet.

  Kilde Caplex.no

  Ingen gjør noe med det. Ap-klanen får ufortrødent holde på.

  Forvaltningsloven som omtaler habilitetsspørsmål.

  En offentlig tjenestemann er ugild til å tilrettelegge grunnlaget for en avgjørelse eller til å treffe avgjørelse i en forvaltningssak;

  a) når han selv er part i saken;

  b) når han er i slekt eller svogerskap med en part i opp- eller nedstigende linje eller i sidelinje så nær som søsken;

  c) når han er eller har vært gift med eller er forlovet med eller er fosterfar, fostermor eller fosterbarn til en part;

  d) når han er verge eller fullmektig for en part i saken eller har vært verge eller fullmektig for en part etter at saken begynte;

  e) når han leder eller har ledende stilling i, eller er medlem av styret eller bedriftsforsamling for, et selskap som er part i saken og ikke helt ut eies av stat eller kommune, et samvirkeforetak, eller en forening, sparebank eller stiftelse som er part i saken.

  Direktøren i Bindalssmolt AS heter Signar Berg-Hansen, et styremedlem heter Bjørn Steinar Berg-Hansen. Nesten resten heter Sinkaberg. Selskapet driver med produksjon av yngel og settefisk i ferskvannsbasert fiskeoppdrett. Som leder meg til Sinkaberg-Hansen AS. Det selskapet driver stort med produksjon av matfisk og skalldyr i hav- og kystbasert fiskeoppdrett og bearbeiding ag konservering av fisk og fiskevarer. Fru Berg-Hansen eier 10,7 prosent av familiens oppdrettsselskap Sinkaberg-Hansen AS.

  Og hun har vært styremedlem i Aker Seafoods, Havforskningsinstituttet, Kunnskapssenteret for laks og vannmiljø, styreleder i Bindal kraftlag og Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL).

  Kilde: Dagens Næringsliv

  Fru Berg-Hansen selv er administrerende direktør i Jmj Invest AS.

  I selskapet Bolaks eier fiskeridirektør Liv Holmefjord vel 8 prosent.

  Kilde nrk.no

  Så er dem to. Sinkaberg-Hansen ble i fjor anmeldt av Norges Miljøvernforbund for blant annet lakserømning. Hvordan den saken går hos Økokrim kjenner jeg ikke til, men det kan ikke ha vært mye blest omkring det, for jeg har ikke fått det med meg. Og det pleier jeg å gjøre!

  Jeg kan ikke skjønne annet enn at Lisbeth Berg-Hansen er inhabil og ugild som fiskeri-og kystminister ut fra både punkt A), C) og E). Hennes intensjon i virket kan være god fra hennes ståsted, men tilliten til henne er som en røket muskel.

  Hvorfor stiller ingen i posisjon til det habilitetsspørsmål? NASF Reddvillaksen.no er en ressurssterk organisasjon. Please, do it, NASF Norge og NASF internasjonalt!

  Mandag kveld kom meldingen om en ny lakserømning. Året er ikke mer enn 45 dager gammelt før SSB kan føre 175.000 rømt oppdrettslaks på statistikken. Rømt fra SalMar Fishing AS på Hitra i frihet i Trondheimsfjorden. Det er én oppdrettslaks på rømmen for hver innbygger i Trondheim!

  Går det som de siste årene, skal det blir over 500.000 før året er omme. Det første jafset er allerede tatt. Resten sikres nok når høststormene kommer – om de kommer som kuling eller storm. Litt sterk blest så kommer det alltid rømninger. Rare greier det der...

  Grunnen er anleggssvikt, propellskader og håndtering av fisk – sier oppdretterne. Teknisk sett er det ingen grunn til at oppdretterne ikke skal ha kontroll på dette, ganske enkelt.

  Anleggssvikt? Er fjøset råttent og i ferd med å ramle sammen, må den repareres og sikres. Hvis ikke detter bjelkene i hodet på kyrne. Og de dør. Det er menenskets ansvar å ta vare på sine husdyr. Så enkelt er det.

  Propellskader? Billig forklaring, etter mi mening. Det er folk som styrer redskapen med propeller på.

  Håndtering av fisk? Igjen et menneskelig aspekt.

  Konklusjonen er 3x menneskelige årsaker.

  I 2005 rømte 732.000 oppdrettslaks fra norske anlegg – som ble registrert.

  I rekordåret 2002 er tallet 730.000 individer.

  Så er det stabilet over 500.000 oppdrettslaks – hvert år.

  1/3 er allerede i boks – med rømningen fra SalMar Fishing sitt anlegg på Hitra mandag.

  Verre rømning enn antatt, skriver TV2 Nyhetene. Nei, det overrasker da ikke. Det går alltid en dag så er tallene verre enn den første meldingen. TV2 Nyhetene er de eneste innen media som trøkker til for å få fram de svarte sidene ved oppdrettsnæringen. De andre mediene er mikrofonstativ og sitatryttere. Stå på TV2!

  Grunnen til rømningen mandag skal være at nota revnet ved avlusing. Da er nota for dårlig eller for gammel og råtten. Det var det med det råtne fjøset igjen da... Makan til sviktende «gårdsdrift»!

  - Trønderne har grunn til å være forbannet, sier Espen Farstad i NJFF. Nei, Espen, det er bare 2/19-dels sant. Norge har grunn til å være forbannet!

  NJFF anmelder SalMar Fishing. Espen Farstad står på barikadene. BRA!

  Bellonas fakta om havbruk og oppdrett

  Skal vi gjøre noen sammen – alle vi med interesser og ressurser for villaksen beste?

  Nå sitter mange på hver sin tue; NJFF, Fluefiske.net, Fiskersiden.no, NASF Reddvillaksen.no, Norges Fluefiskeforening, Belona, Norges Miljøvernforbund, naturelskere, laksefiskere, rekreasjonsfiskere, Norske Lakseelver, Elvene rundt Trondheimsfjorden... Jeg og vi i Fluefiske.net vil ikke sitte her alene, men har ikke kunnskap og ressurser nok til å gå i bresjen. Til det trengs det en sterk leder, en driftig person og en klar taler. En person som handler, presser på og får ting gjort. En person som har kontakter i gangene på Stortinget. Det er lobbister som styrer Norge! Det er der oppdrettsnæringens folk løper sine tjenester.

  Er du den, vet du om den, er du den villige?

  Vi har nettstedet – vi stiller det til disposisjon.

  Som en liten aperitiff. Eter du dette – som sprøytes med kjeminkalier for å drepe lakselus og gud veit hva av havets liv som må bukke under? Jeg gjør ikke. Mannen min gjør ikke.

  Se innslag TV2:

  Her sprøyter oppdretterne gift rett i merdene

  Hvem spiser denne mixen hver dag: Azametifos, cypermetrin, deltametrin, diklorvos, diflubenzuron, emamektin benzoat, ivermektin, teflubenzuron, praziquantel, fenbendazol, malakittgrønt og krystallfiolett med metabolitter, briljantgrønt, kloramfenikol, florfenikol, metronidazol, oksolinsyre, flumekin, nitrofuraner med metabolitter, oksytetracyklin, stilbener og steroider, kvinoloner hemmingssonetest, tetrasykliner og amfenikoler hemmingssonetest og sulfonamider hemmingssonetest?

  Dette er svaret på 6.079 prøver av 11.299 oppdrettsfisk, hovedsaklig laks, innhentet i 2010.

  Kilde NIFES

  Jeg skal love å smake på norsk «laksedelikatesse» når oppdrettsnæringen driver med samvittigheten til et barn. Da drives anleggene på land eller de er fysisk lukket. Da slippes ingenting av driten fra oppdrettsnæringen ut i havet, i vannet, i sjøen, i naturen. Da slipper vi å se kjemikaliene sprute som høytrykket fra brannslanger for å lande i sjøen. Da får villaksen fair levevilkår, slik naturen har skapt den til å ha.

  Da er det mening i at dugnads-Norge står på for å redde villaksstammer og reise kjerringa etter 1900-tallets oppdrettvandalisme. Da blir det liv i gard og grend. Også i Vosso. Én av elvene Norge har klart å knerte.

  Jeg er ikke i mot oppdrett av laks. Overhode ikke. Men jeg i mot arrogant forurensingsoppdrett og arrogant oppdrettspolitikk.

 4. Vinden gav seg til slutt, eller det vil si, nådde et kastbart nivå.

  Etter å ha padlet oss opp den lokale creeken, fant vi fort ut at fisken ikke var blåst bort! Jonas kroket fort en temmelig fin fisk, og deretter byttet vi på å kaste på tailende Bonefish som krysset vår vei. noen ble skremt, noen gadd ikke spise krok med hår på, mens andre gikk på limpinnen..

  Vi fikk noen stykker den etterniddagen, http://www.fluefiske...302-jpf9398jpg/ det meste fisk rundt 2-2.5 kg, jeg plukket en singel fisk tett på ti pund.. Vi får en noe røff padletur hjem, men wtf! vi har fått fisk, stor sterk fisk!!

  Neste dag, etter å ha sjekket forhold stikker vi til et område like nord for der vi bor. Vi ankommer like før tidevannet er på sitt laveste.

  Som bestilt så står fisken og byr seg frem med hodet ned, og rompa i været.. Frekkaser.

  Det går selvsagt ikke lang tid før en sulten bone jafser i seg Jonas´krabbeflue. http://www.fluefiske...301-jpf9352jpg/ Og atter en gang blir ,metervis med backing revet av rullen. Mye pes å sveive inn alt, men relativt artig når man først blir vant til det. Igjen, great success! Vi lander noen fisk, og drar deretter hjem og hviler sveivehånda, finner på dette viset ut at man kan drikke Cubalibre med venstre hånd.

  Stemningen er høy, været og lykken har snudd! Vi har full kontroll!! Etter å ha tømt et par romflasker er ikke den kontrollen like påfallende. Og etter å ha sett diverse fiskevideoer på Utube snubler vi (bokstavelig talt) over Scooter, med How much is the fish.

  For de uinnvidde så er Scooter et godt eksempel på hvordan musikk ville vært dersom ting hadde endt anderledes på midten av ´40 tallet. Nærmere bestemt tysk techno to the people! Fy f for en skamfull kveld. For ikke å snakke om skamfull morgen når vi finner ut at vi har laget techno musikkvideo, med blinkende lys og tvilsom dansing.

  Morgen blir til formiddag, og to lettere ustø fiskere drar på seg flatsskoa og legger ut på fisketur. Lykken har jo snudd, vi har kontroll... Men det føles ikke helt slik.

  Den ene technofreaken drar denne dagen hjem slukøret, uten vondt i sveivehånda. Den andre, som har vært ute ei vinernatt før, lander 3 pene fisk, og føkker opp to. How much was the fish.. vet ikke, husker ikke.

  Vel hjemme, mobber Buck oss grundig for nattens kreativitet, og han har selvfølgelig fortalt alle om den uberfantastiche filmen, vi spiser en bedre middag, surrer ihop et par fluer og legger oss. En ny dag truer.

  Neste dag tre timer før lavvann, stikker vi til samme sted, men ting går ikke helt som planlagt.Vi deler oss, vader rundt og ser etter fisk Været er perfekt, perfekt vind, perfekt sikt. Men ingen fisk. Jeg finner omsider noen cruisende fisk og lander to, hvorav den ene er riktig så fin.. Så fort vannet snur, og stiger posisjonerer vi oss i kanalen hvor vi forventer å støte på fisk. . Det eneste man kan forutsi med Bones, er at de er uforutsigbare. Med andre ord; ingen fisk dukker opp. Etter å ha lirket opp en liten Pufferfish, http://www.fluefiske...304-jpf9515jpg/ og fnist litt av hvor ufattelig teit den ser ut (imotsetnning til to kontrollerte fluefiskere) Stikker vi hjem og skrur sammen en masterplan for Jonas´siste dag her på Abaco.

  Siste dagen begynner relativt dårlig, finner kun tre fisk og de vil ikke leke med oss. På vei for å spise en bedre lunch går venstre fremhjul til helvete. http://www.fluefiske...305-jpf9544jpg/ Ikke no´problem; vi har reserve. MEN siden vi kun har eid denne bilen i to uker finner vi kjapt ut at vi mangler det magiske verktøyet som før løs det jæ..a reservehjulet. Etter en god del banning og knoting får vi hjelp av en svært hjelpsom taxi sjåfør som har verktøy. På med reservehjul, som sevsagt er flatt. føkkkkkk!!

  Etter å ha pumpet opp dekket hos nok en hjelpsom ur-innbygger går turen til lunch stedet, og etter en velsmakende Grouper burger og litt selvmedisinering ser livet lysere ut, planen utfolder seg på vei hjem. Jonas skal få turens siste fisk, no matter what!

  Etter nok en padletur, spotter vi fort tailende fisk. Jonas kaster, trekker inn, men når fisken tar tror svensken at han er på gjeddefiske, gjør tidenes tilslag, og sliter fortommen.. Men han tar seg fort isammen, og neste forsøk går helt etter boka. Han legger ut et laangt, perfekt kast, fisken kommer, han trekker, weeeeeeeeeee, backingen forsvinner. Fluefiske blir ikke koolere enn dette!

  Like etter plukker jeg en fisk like ved der Jonas tok sin, igjen en meget pen Bone. http://www.fluefiske...306-jpf9548jpg/ Ettersom vannet faller ser vi mer og mer fisk, haler vifter overalt!! Helt sykt, tilnærmet vindstille, lav sol og beitende fisk hvor enn man snur seg.

  Vi har mange sjanser denne kvelden, mange.. Fisken er usedvanlig lite lettskremt, men kresen. I løpet av 2.5 time klarer vi å kroke 12-15 fisk, og lander 8. Jonas får en tipunder, jeg får desverre ikke noe bilde av denne da jeg var opptatt med å kjøre fisk, men den var mycket fin. Når mørket kom skulle vi til å vende nesa hjemover da Jonas fikk øye på en gruppe beitende fisk rett ved kayaken , etter mange kast, uten at fisken reagerte, tok endelig den fisken som var nærmest, og prikken over i´n var på plass! Nattfiske etter Bonefisk var et faktum! http://www.fluefiske...307-jpf9590jpg/ fikk fumlet frem kameraet og knipset et par bilder av nok en grisefin Abaco Bonefish! http://fluefiske.net...9_402_15689.jpg

  Vel hjemme, etter å ha inntatt en meget velsmakende fiskemiddag tilberedt av sjefen sjøl, Cpt.Buck, teller vi opp 43 fisk som er landet. Ganske bra antall med tanke på at 4 dager gikk bort til vind og uvær. Det beste var derimot ikke antallet, men snittstørrelsen. Ikke mange plasser i verden kan skilte med så mange fisk over 6 pund, og av 43 fisk var kun to under 2-2.5pund..

  Tack till Jonas for trevligt sællskap dom två veckorna hær på Casamar. Sees kanske i 2011!

  Johan

 5. Gran's blogg

  • 1
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 11255
   visninger

  Siste blogginnlegg

  Hei,

  planen er å legge inn en liten rapport her for mine fisketurer - mest for min egen del, men har du glede av det så er du velkommen.

  Kanskje blir det noen bilder også, men min foto blogg finner du her:

  http://t-g.smugmug.com

  Enjoy,

  Thomas

 6. Den siste tiden har i stor grad vært preget av mye trening mot Felles Opptak og Seleksjon til Befalsskolen. Push-ups, sit-ups og hang-ups-tester pluss 3000 metere lar seg dårlig gjennomføre iført vadebukse og fluestang. Likevel har jeg rukket å dra på tre turer siden sist. Og èn ting har jeg lært: fisken kommer aldri til deg!

  Jeg tar meg selv i å grave langt bak i arkivet, les: hodet, for å huske noe særlig av turene siden forrige blogginnlegg. Men, jeg skal gjøre et realt forsøk.

  På selveste nasjonaldagen gikk turen til vårt faste fiskevann i nordmarka. 17.mai er for meg ingenting annet enn en fridag, og jeg nølte ikke et sekund med å boikotte boller og brus fremfor en fisketur. Jeg var fast bestemt på å fisk denne dagen, og var i høyspenning. Jeg rigget stangen og spottet etter vak, og riktignok tok det ikke lange tiden før det vaket fem meter fra land litt til venstre for meg. Jeg kastet flua ut der fisken hadde tatt, men da vaket det til høyre for meg. Jeg kastet deretter, men da vaket det til venstre igjen. Jeg kastet til venstre, og fisken vaket til høyre. Hvor lenge dette pågikk vet jeg ikke, eller rettere sagt jeg tør ikke tenke på det. Men da jeg omsider forstod at jeg bare kunne la flua ligge på samme plass, tok fisken. (Det er vel dette de kaller is i magen). Jeg var desverre alt for treg med tilslaget. Den tok tre ganger til etter dette, men da var jeg både for rask, for treg eller i telefonen med bestemor.

  Det ble altså ingen fisk, men fire tilslag. Så hvis noen spør hvordan fisketuen gikk, svarer jeg "det ble nesten fire fisk", så får de selv tolke svaret.

  To uker senere, gikk turen atter til nordmarka. Denne gangen hadde Tommy og Magnus tatt turen fra nord. Jeg dro opp i forveien for å holde av campen, og det er ikke til å legge skjul på at dette har blitt en svært populær fiskeplass. Ryktet om bra fiske har tydeligvis spredd seg som sild i tønne, og de aller fleste leirplassene var tatt, heldgivis ikke "vår faste". Forholdene var dog ikke noe særlig, noen sporadiske vak her og der, overskyet, og en helvetes mye venting.

  Helgen etter dro jeg og Joakim til X kommune, i X fylke, XXXX m.o.h, i X-vannet. (Her har jeg fått streng beskjed om at ingenting skal røpes.) Det jeg derimot kan røpe er at jeg aldri har sett større fisk, og hyppigere vaking. Noensinne. Problemet var at lendet i stor grad var preget av busker og trær. Mange busker og trær. Fluen festet seg i en eller annen busk hver gang jeg skulle kaste. Ganske irriterende. Desto mer irriterende var det at Joakim, stod som en besserwisser ved siden av meg og ga meg pekepinner på hvordan jeg kunne unngå at fluen festet seg hele tiden. Ikke lett når man står i en forbanna busk.

  26.juli reiser jeg nordover, rettere sagt til Skjold i Målselv og blir der de neste årene som befalselev i 2.bataljon. Her er det gode muligheter til å virkelig få utviklet meg som fluefisker, og disse skal jeg benytte meg av.

  Oda Kristoffersen

  • 2
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 11735
   visninger

  Siste blogginnlegg

  Filip
  Siste blogginnlegg

  Et blikk ned i flueboksen var triggeren til å sette i gang årets flueproduksjon. Boksen var tom! Eller, ikke tom. Den var overfylt av gammel ræl, som jeg vet aldri kommer til å bli brukt.

  Derfor var det herlig å komme i gang bak stikka. Jeg og fetter Lars benket oss ned foran bindebordet. Jiggyer, zonkere, rekeimitasjoner og annet snask begynte å ta form, og fylle opp boksen.

  Det skal bli herlig å komme i gang med fisket. Akkurat nå ligger isen ennå på sjøen, som en irriterende bekreftelse på at det har vært en veldig lang vinter.

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 9994
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1103
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 5818
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

 7. Loop feber

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1020
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 5415
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 4824
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 6902
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

 8. Chris

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 356
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

 9. Ingen blogginnlegg ennå

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 198
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 72
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 53
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå

 10. Ermin

  • 0
   innlegg
  • 0
   kommentarer
  • 22
   visninger

  Ingen blogginnlegg ennå